MENIU

GĂLUŞTE CU PRUNE: reţetă de MasterChef! Vor ieşi delicioase

Prunele sunt gustoase şi pline de vitamine. Ele pot fi consumate crude, dar şi integrate ăn diverse deserturi. Iată, deci, reţeta de găluşte cu prune a Elenei Lasconi, câştigătoarea ediţiei cu vedete a emisiunii MasterChef.

GĂLUŞTE CU PRUNE. Ingrediente (pentru 8-10 porţii):

300 gr cartofi fierti (dati prin maşina de tocat)
200 gr faina
1 ou
sare (un varf de cutit)
1/2 kg prune
100 gr pesmet
50 gr zahar pudra
scortisoara (după gust)
50 ml ulei

GĂLUŞTE CU PRUNE. Mod de preparare:

Se fierb cartofii in coaja aproximativ 30 de minute. In timp ce fierb cartofii am prajit pesmetul in ulei (amestecand mereu cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda). In momentul in care pesmetul s-a rumenit frumos l-am pus intr-un bol uscat si rece. Am spalat prunele, am scos samburii apoi le-am lasat la scurs.

Am pus pe foc o oala cu 3-4 l de apa, in care am pus o jumatate de lingurita de sare si doua linguri ulei.

Dupa ce s-au fiert cartofii i-am curatat de coaja (trebuie sa fie fierbinti). I-am dat prin masina de tocat, i-am stropit cu putin ulei (3-4 linguri).  I-am lasat sa se raceasca iar apoi am adaugat faina, sarea si oul. Am facut aluatul, l-am intins cu facaletul si l-am taiat in patrate (aproximativ 10 cm pe 10 cm). Am invelit fiecare pruna in aluat si le-am modelat frumos sub forma de galusca.

Cand apa a dat in clocot am dat focul la mic si am pus 6-8 galusti la fiert. Le-am fiert 15-20 min, le-am scos cu o spumiera pe rand si le-am dat prin pesmet. Le-am  pudrat cu zahar si scortisoara doar in momentul in care le-am servit.

Sursa: FoodStory