MENIU

Gadgeturile care se autodistrug şi dispar ca prin farmec ar putea deveni realitate

<p>Gadgeturi</p>

Gadgeturile de unică folosinţă care se autodistrug şi dispar ca prin farmec după folosire ar putea deveni realitate în viitorul nu prea îndepărtat, scrie go4it.ro.

În prezent, noţiunea planned obsolescence (uzură morală planificată) este o politică respectată cu sfinţenie, începând cu producătorii din industria auto care folosesc cu zgârcenie tablă anti-coroziune tratată prin galvanizare, fabricanţi de aparatură electrocasnică bazată pe angrenaje cu roţi din plastic în loc de metal şi până la producătorii consacraţi de telefoane mobile, pentru care plasticul vopsit este ingredient de bază oricât de scump ar fi produsul respectiv.

În curând această tactică ar putea fi dusă la un cu totul alt nivel, uzura încurajată prin metode mai mult sau mai puţin vizibile fiind înlocuită cu o metodă ce are efecte garantate şi imediate. Astfel, gadget-urile preferate ar putea fi comandate să se autodistrugă atunci când au fost furate sau au ieşit din garanţie, lăsând în urmă doar reziduuri reprezentând materiile prime constituente. Citeste mai mult...

Mai multe articole despre:
realitate gadgeturi Farmec dispar autodistrug