MENIU

Gadgeturi mai puțin obișnuite, prezentate la CES 2016

Salonul Consumers Electronics Show (CES) 2016, organizat la Las Vegas, Nevada, este o veritabilă Finală a Campionatului Mondial al Gadgeturilor, prezentând cele mai noi tehnologii în domeniul auto-moto, medical, audio-video, gaming etc. Portalul USA Today publică un Top 10 al celor mai ciudate dar și distractive gadgeturi prezentate la CES 2016.

5. SMARTwheel

Toată lumea știe că nu trebuie să scrie mesaje pe telefon în timp ce se află la volan. Este adevărat însă că poate fi foarte greu să nu aruncăm o privire spre ecranul mobilului atunci când acesta vibrează constant de la ultimele mesaje primite, chiar dacă ne aflăm în trafic. Gadgetul SMARTwheel se atașează direct peste volanul autoturismului și emite avertismente sonore și luminoase atunci când percepe mișcări care sugerează că șoferul nu este atent la drum — așa cum ar fi dacă nu ținem ambele mâini pe volan pentru o perioadă mai lungă de timp sau dacă avem mâinile prea apropiate pe volan, ca și cum am ține telefonul pentru a răspunde unui mesaj. Dacă vă întrebați cine ar fi putut să se gândească la un astfel de dispozitiv cred că este suficient să precizăm că CEO-ul companiei care produce SMARTwheel abia a împlinit 20 de ani.

4. Vesta Smart Ski Airbag

Această vestă cu airbag se adresează pasionaților de schi și amortizează chiar și cele mai serioase căzături pe pârtie. Senzorii cu care este dotată vesta analizează mișcările schiorului pentru a determina când acesta își pierde echilibrul și declanșează automat un airbag în mai puțin de 100 de milisecunde. Mai mult decât atât, această vestă smart păstrează datele adunate în timpul coborârilor pe pârtie, iar utilizatorul le poate examina pentru a-și perfecționa tehnica de schiere.

3. Centura smart Belty Good Vibes

Belty este practic un sistem de monitorizare de fitness inclus în catarama unei centuri. Sistemul este dotat cu inteligență artificială și îndeplinește rolul unui antrenor personal. Centura smart Belty te poate încuraja să mărești pasul atunci când mergi pe jos, îți reamintește să stai drept, să bei mai multă apă și chiar te poate ajuta să te relaxezi cu câteva exerciții de respirație.

2. Brățara Smart Wisewear

Brățara Wisewear este un bun exemplu de obiect care îmbină stilul cu tehnologia de ultimă generație. Această brățară îndeplinește funcțiile întâlnite la un smartwatch și funcțiile unui sistem de monitorizare de fitness: numără pașii făcuți, urmărește activitatea cardiacă, caloriile arse etc și oferă notificări text, prin e-mail. În plus, această brățară constituie un veritabil buton de panică. În caz de nevoie poate transmite un semnal SOS ce include locația exactă și informații audio-video.

1. Cățelul robotic CHiP

 

Pe scurt, CHiP, acronimul de la Canine Home intelligent Pet, reprezintă răspunsul oferit de WowWee Robotics pentru cei care își doresc un animal de casă fără grija de a-l scoate la plimbare. WowWee Robotics susține că CHiP este cel mai performant câine robotic dotat cu inteligență artificială (AI) din prezent. CHiP are o personalitate controlată de AI care se adaptează la solicitările fiecărui "stăpân", CHiP își recunoaște stăpânul, se adaptează la dorințele acestuia, știe să aducă obiectele pe care i le arunci și adoră să se joace cu mingea. CHiP poate fi învățat noi comenzi prin intermediul unei aplicații pentru telefonul mobil sau tabletă. Pur și simplu, CHiP are ambiția să devină animalul de casă perfect, după care nu va trebui să cureți niciodată.

sursa: Agerpres.ro.

Mai multe articole despre:
gadget Smart 2016 ces 2016 chip robo dog