MENIU

Gabriela Firea: „Seniorii abandonați de rude vor fi sprijiniți” - VIDEO

Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat, marți, demararea unor proiecte pentru femei. Ministrul susține, printre altele, că familiile numeroase vor fi protejate și că seniorii abandonați de rude vor fi sprijiniți.

„Prin această implicare a Ministerului Familiei, familiile numeroase pot fi sprijinite, susținute. Sunt foarte mulți seniori în România care nu mai beneficiază de atenția, de grija, de sprijinul propriilor familii. Fie că familiile sunt plecate în străinătate, mă refer șla copiii acestor senoiori, sau rudele lor mai îndepărtate.

Ministerul Familiei, printr-o Direcție care se ocupă dedicat de situația lor, dorește să implementeze politici publice, care să îi sprijine pe aceștia atât din punct de vedere al suportului psihologic, emoțional, juridic, dar și social. Sunt nevoi pe care le au acești seniori și ei nu știu cui să se adreseze.

Nu cred că este suficint ca un senior să primească doar pensia. De multe ori, este insuficientă, nu poate acoperi costurile: medicamente, alimente. Cei mai mulți renunță la îmbrăcăminte nouă sau la alte lucruri care costă din ce în ce mai mult în perioada aceasta”, a precizat Gabriela Firea.

Mai multe articole despre: