MENIU

Scandalul Cathedral Plaza: Gabriela Firea vrea să facă sondaj pentru aplicarea legii

Catedrala, mărul discordiei

Gabriela Firea a anunțat marți că vrea să facă un "sondaj" pentru a întreba bucureștenii dacă sunt de acord că Primăria capitalei să cheltuiască "câteva milioane de euro" pentru a dărâma Cathedral Plaza.

Gabriela Firea a anunțat marți că vrea să facă un "sondaj" pentru a întreba bucureștenii dacă sunt de acord că Primăria capitalei să cheltuiască "câteva milioane de euro" pentru a dărâma Cathedral Plaza, turnul construit lângă biserica Sfântul Iosif de Millennium Building Development și pentru care există o decizie definitivă de demolare încă din 2013.
"Îi voi întreba într-un sondaj dacă sunt de acord să dea câteva milioane de euro că să demolăm această clădire în doi timpi și trei mișcări", a spus Gabriela Firea, invitată la Antena 3.

Această a susținut că "nu se face așa o demolare de azi pe mâine" deoarece "trebuie aviz de la ministerul Culturii" și este vorba despre o clădire cu "patru niveluri de subsol".

Firea spune că poate semna autorizația de demolare "doar după ce primește aviz de la Ministerul Culturii".

În plus, susține Firea, există un "proces pe rol" în care "noul proprietar solicita punerea în legalitate a acestei construcții, care are toate documentele".

Gabriela Firea a adăugat că nu are "niciun interes" în acest dosar, după ce purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Româno-Catolice București, Francisc Doboș, a scris pe Facebook că nașul de cununie al primăriței este Daiana Voicu, "cea care a construit 'turnul corupţiei'".

Firea a cerut din nou demiterea lui Doboș din această funcție, spunând că, dacă Arhiepiscopia îl menține purtător de cuvânt, "înseamnă că e de acord cu ieșirile sale publice", potrivit hotnews.ro. Aceste afirmații vin după ce Francisc Doboș s-a referit la Gabriela Firea folosind apelativele "țoapă" și "tupeu" .

Acum, primarul general acuza un "limbaj trivial, nedemn pentru un preot", cu "cuvinte suburbane, de la periferia vocabularului ".

"Cei care au de pierdut sunt domniile lor. Nu eu am de pierdut, ei au de pierdut", a mai spus Firea, care a amenințat că ar putea merge în instanță "pentru a apăra reputația Primăriei" și a sa.

Mai multe articole despre:
Cathedral Plaza