MENIU

Gabriela Firea, mesaj după moartea Reginei Elisabeta: „Un popor întreg este în suferinţă şi o lume e în doliu”

Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a transmis un mesaj emoționant după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Aceasta afirmă că „un popor întreg este în suferinţă şi o lume întreagă este în doliu”.

„Regina Elisabeta a fost un model! 96 de ani de viaţă şi 70 de ani în slujba unei naţiuni. Cele nouă decenii, capitole întregi din istoria întregii lumi, s-au încheiat astăzi demn, aşa cum a trăit toţi cei 96 de ani Majestatea Sa. Un popor întreg este în suferinţă şi o lume e în doliu. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Regina Elisabeta a II-a a murit, joi, 8 septembrie, la Castelul Balmoral, reşedinţa sa din Scoţia, unde Regina s-a retras în ultima perioadă. Regina avea 96 de ani şi se afla pe tron de 70 de ani, având cea mai îndelungată domnie din istorie.

Întreaga lume reacționează la moartea Reginei

Lumea întreagă a reacționat cu mesaje de condoleanțe după moartea Reginei Elisabeta a II-a.

Familia Regală, în numele lui Charles, noul rege, a transmis: „Moartea iubitei mele Mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și toți membrii familiei mele. „Plângem profund trecerea în neființă a unui suveran prețuit și a unei mame mult iubite.

„Știu că pierderea ei va fi resimțită profund în toată țara, în tărâmuri și în Commonwealth și de nenumărați oameni din întreaga lume. „În această perioadă de doliu și schimbare, eu și familia mea vom fi mângâiați și susținuți de cunoștințele noastre despre respectul și afecțiunea profundă în care Regina a fost atât de larg cuprinsă”.

Liz Truss - premierul Marii Britanii

„Astăzi, Coroana trece, așa cum a făcut-o de mai bine de o mie de ani, noului nostru monarh, noului nostru șef de stat, Majestatea Sa Regele Carol al III-lea. Cu familia Regelui plângem pierderea mamei sale și ne unim. Îi oferim loialitatea și devotamentul nostru, așa cum mama lui ne-a dedicat atât de mult pentru atât de mult timp. Este trecerea celei de-a doua epoci elisabetane”.

Prim-miniștri ai națiunilor decentrate din Scoția și Țara Galilor au adus un omagiu Reginei, trimițând condoleanțe Familiei Regale. Prim-ministrul Scoției, Nicola Sturgeon, a postat pe Twitter: Moartea Majestății Sale, Regina Elisabeta, este un moment profund trist pentru Marea Britanie, Commonwealth și lume. Viața ei a fost una de dăruire și servicii extraordinare. În numele poporului Scoției, transmit cele mai profunde condoleanțe regelui și Familiei Regale.

Prim-ministrul galez Mark Drakeford a spus că a fost „incredibil de trist” să audă de moartea Reginei: În calitate de monarh care a domnit cel mai mult timp, ea a susținut cu fermitate valorile și tradițiile Monarhiei Britanice. În numele poporului din Țara Galilor, aduc cele mai profunde condoleanțe familiei Majestății Sale în această perioadă tristă.

Boris Johnson - fostul premier al Marii Britanii spune că este cea mai tristă zi a țării joia în care Regina Elisabeta a II-a a încetat din viață.

„De aceea am iubit-o”, a spus el într-o declarație. În ciuda faptului că este „sufocat de tristețe”, știm că moștenitorul Elisabetei a II-a, regele Charles al III-lea, va moșteni cu același stil justițiar”, spune el.

Papa Francisc a deplâns, joi, moartea Reginei Elisabeta a II-a la vârsta de 96 de ani, lăudând "serviciul neobosit pentru binele" ţării sale şi "exemplul său de devotament faţă de datorie". Suveranul Pontif a transmis că se roagă pentru fiul reginei, "în timp ce îşi asumă acum înaltele responsabilităţi de rege", sub numele de Charles al III-lea.

Mai multe articole despre:
Gabriela Firea psd moarte regina elisabeta