MENIU

Gabriela Firea: „Guvernul Cîțu continuă practica nefastă a instituirii unor restricții care frizează absurdul”

Gabriela Firea/pagina oficiala de Facebook

Senatoarea Gabriela Firea critică noile restricții anunțate de Executivul Cîțu, între care interzicerea circulației publice după ora 22:00. Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, fostul edil al Capitalei spune că restricțiile sunt date fără explicații, ceea ce subminează și mai tare încrederea populației în campania anticoronavirus. Senatoarea PSD reafirmă că social-democrații vor face opoziție serioasă atât în ​​Parlament, cât și în consiliile locale, pentru a-i apăra pe cetățeni de ceea ce Firea numește abuzurile actualei puteri.

Gabriela Firea: „Nu le pasā de oameni, de soarta lor, de prăbușirea economiei, de pierderea locurilor de muncă! Guvernul Cîțu continuă practica nefastă a instituirii unor restricții care frizează absurdul, deloc explicate, ceea ce subminează și mai tare încrederea populației în toată campania anti-COVID. Se interzice circulația publică mai devreme cu oră, respectiv de la ora 22:00, față de 23:00 cum era înainte.

Guvernantii au anunțat în mai multe rânduri această interdicție, dar n-au catadicsit să dea o minimă explicație. Faptul că astfel de decizii cel puțin aparent absurde nu sunt explicate și justificate de nimeni creează percepția că deciziile se iau arbitrar, după bunul plac. Acest fapt erodează încrederea populației în restricțiile impuse, chiar și față de cele care ar fi justificate epidemiologic.

Care este rostul interzicerii circulației publice mai devreme cu oră, respectiv aplicarea interdicției de la ora 22:00 față de 23:00 cum era înainte? Ce se poate întâmpla în această oră? Cine, cum, când, unde ar putea fi un risc sporit de contaminare în intervalul de la 22:00 la 23:00?!

Am discutat acest subiect delicat împreunā cu presedinții și parlamentarii din București. Cu toții primim în audiență bucureșteni - fie angajați, fie organizatori -, care sunt la capătul puterilor din punct de vedere financiar, din cauza măsurilor aberante impuse de guvern. Atât în Parlament, cât si în consiliile locale, facem opozitie sănătoasă, în dorința de a-i apāra pe cetateni de abuzurile puterii actuale de dreapta.”

Mai multe articole despre:
Firea Firea PSD firea coronavirus