MENIU

Gabriela Firea, atac la PNL: A pângărit clădirea Guvernului transformând-o în loc de tranzacţii politice murdare

Gabriela Firea

 Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat guvernul PNL de ”abuz de funcţie, abuz de putere, abuz de încredere și folosirea fondurilor publice pentru interese de partid" pentru că a purtat negocierile cu USR și PLUS pentru desemnarea candidaților la alegerile locale în Palatul Victoria. ”Caz unic în lume”, reclamă edilul.

”Dacă mai aveam cu toţii vreo speranţă că acest Guvern lucrează de dimineaţa până seara în interesul românilor, una mică, mică, aceasta s-a năruit definitiv! Caz unic în lume, raportat la ţările democratice, nu la dictaturi, clădirea Guvernului din Piaţa Victoriei - cea care ar trebui să fie laboratorul deciziilor bune pentru toţi românii, indiferent de regiune istorică, vârstă, profesie, confesiune, opţiuni politice - a fost pângărită prin transformarea acesteia în loc de tranzacţii politice murdare, în detrimentul cetăţenilor. În Sala Moldova, de la etajul 1, în care de obicei sunt primite delegaţiile sindicatelor, patronatelor, investitorilor strategici - din ce în ce mai puţini, au fost chemaţi politicienii care nu au altceva planificat decât să dea tunuri în Bucureşti!", a scris Firea, pe Facebook.

Primarul Capitalei susține că fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu şi-a negociat postul de viceprimar al Capitalei și acest lucru va însemna privatizarea sistemului de sănătate sau blocarea transplantului. ”Norocul este că cetățenii sunt mult mai inteligenți”, le transmite edilul guvernanților.

"Adică lupul paznic la oi! Dacă în 4 ani de zile, prin investiţii consistente în spitalele din Capitală, acestea arată net superior spitalelor Ministerului Sănătăţii, se pregăteşte să vina pe turnantă nepotul unchiului, cu afaceri în domeniu, să facă ce ştie el mai bine! (...) Să ne aşteptăm la privatizarea sistemului de sănătate, la tarife pe care nu şi le pot permite decât cei cu venituri foarte mari, la achiziţii îndreptate către firmele de casă! La blocarea transplantului, aşa cum a mai făcut ca ministru! Iar în domeniul social, să fie eliminate \"pomenile\" acordate de primarul Firea, cum ar fi sprijinul financiar pentru copiii cu dizabilităţi, pentru gravide, nou-născuţi, cupluri infertile, analize genetice pentru afecţiuni oncologice etc. (...)", a reclamat Firea.

Atacul lui Firea vine după ce preşedintele USR, Dan Barna, şi deputatul Claudiu Năsui au publicat pe Facebook fotografii de la negocierile cu PNL din care reiese că discuţiile au fost purtate la Palatul Victoria.