MENIU

Gabriela Firea, atac DUR la Vlad Voiculescu: "L-am prins iar cu minciuna!"

Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea a lansat, astăzi, un atac virulent la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, pe care îl acuză de minciună și asta deoarece - spune fostul edil al Capitalei - reducerea veniturilor medicilor și asistenților s-ar afla deja pe masa Guvernului.

"Reducerea veniturilor medicilor și asistenților - pe masa guvernului! I-am prins iar cu minciuna! Domnule ministru Vlad Voiculescu, dumneavoastră citiți ce semnați? Sau înțelegeți ce citiți? Ați discutat în Guvern, acum câteva zile, un Memorandum în care se precizează că sporurile din Sănătate sunt prea mari și că trebuie reduse! Iar colega dumneavoastră de Guvern, Raluca Țurcan, chiar a făcut declarații în sprijinul aceleiași idei! Cine sunt, domnule Voiculescu, politicienii iresponsabili care spun că veniturile din Sănătate vor scădea, nu cumva dumneavoastră și doamna Țurcan?! Cât despre scădere, liderii de sindicat din Sănătate au făcut calculele în baza Memorandumului și aceasta ajunge și la 48%! Iar toate acestea în pandemie! Așadar, iresponsabili sunteți dumneavoastră, cei din Guvernul PNL - USR - Plus, domnule Voiculescu, fiindcă fie nu citiți ce semnați, fie nu înțelegeți ce citiți!", a scris Firea, într-un mesaj postat, astăzi, pe contul său de Facebook. 

Subiectul, în sine, este unul foarte delicat. Zilele trecute, în media, au apărut informații potrivit cărora medicii din ATI ameninţă cu demisia în bloc în cazul în care li se vor micșora salariile. Este „incalificabil” ce face clasa politică, susţinea preşedintele Comisiei ATI din Ministerul Sănătăţii, prof.dr. Dorel Săndesc.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a dat însă asigurări că salariile medicilor nu vor fi tăiate. "Am fost astăzi în vizită la un centru de vaccinare şi la un spital. Am fost surprins să aflu de zvonurile împrăştiate de diverse persoane iresponsabile că Guvernul ar avea în plan reducerea veniturilor medicilor în general, a personalului ATI sau a celor care duc în momentul ăsta greul pandemiei. Nu a fost nicio discuţie în Guvern sau în coaliţie despre aşa ceva, iar poziţia Ministerului Sănătăţii vă asigur că este clară: nici gând", a scris ministrul, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.