MENIU

OFICIAL | De ce nu poate fi considerat Oprea răspunzător pentru moartea polițistului Bogdan Gigină

Gabriel Oprea
<p>Document - ICCJ</p>
<p>Document - ICCJ</p>

Christian Ciocan, comisar-şef de poliţie, fost purtător de cuvânt al Poliţiei Române, actualmente director de comunicare şi purtător de cuvânt al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, a clarificat pentru realitatea.net situația fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, referitor la accidentul în care a murit poliţistul Bogdan Gigină în 2015.

Christian Ciocan a declarat pentru realitatea.net că Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat faptul că Gabriel Oprea nu poate fi considerat răspunzător pentru moartea polițistului Bogdan Gigină.

“Prin incheierea de sedinta nr. 348 a ICCJ din 8 iunie 2018, judecatorul de camera preliminara a constatat ca in exercitarea atribuțiilor de serviciu ale domnului Gabriel Oprea, atunci ministru de Interne, nu se regasesc atributiile de conducere a autoturismului. Domnul Oprea se afla în autoturism ca persoană transportată, ca urmare a funcției și calității deținute.

Practic, domnia sa era pasager pe bancheta din spate a autoturismului.

Asadar, nu exista un raport direct intre atributiile exercitate de domnul Gabriel Oprea si fapta de ucidere din culpa.

Drept urmare, Inalta Curte a dispus trimiterea catre Judecatoria sectorului 1 pentru competenta solutionare. Sentinta este definitiva”, a explicat Ciocan pentru realitatea.net.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA DOCUMENTELE!


ISTORICUL CAZULUI BOGDAN GIGINĂ – GABRIEL OPREA

Pe 20 octombrie 2015, agentul de politie Bogdan Gigina, care facea parte dintr-un dispozitiv de insotire a ministrului Gabriel Oprea, a fost implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a decedat.

Bogdan Gigina, de la Brigada Rutiera a Capitalei, a fost motociclistul desemnat sa deschida coloana oficiala lui Gabriel Oprea, pe atunci ministru de Interne.

Pe o ploaie marunta, vizibilitate redusa si cu o viteza de 84 km/h, conform procurorilor, in zona Bulevardului Stirbei Voda, agentul a pierdut controlul motocicletei si a cazut intr-o groapa ce fusese sapata pentru remedierea unei avarii la reteaua de distributie a gazelor.

Bogdan Gigina avea 28 de ani si lucra la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei de opt ani.

Gabriel Oprea a fost trimis în judecată, în mai 2018, pentru ucidere din culpă.

 

 

.