MENIU

Furtuna Halkidiki. DRAMATIC! Momentul în care românca și fiul ei au murit, povestit de un martor

<p>Furtuna Halkidiki Nea Plagia</p>
<p>Furtuna Halkidiki Nea Plagia</p>
<p>Furtuna Halkidiki Nea Plagia</p>
<p>Furtuna Halkidiki Nea Plagia</p>

Furtuna Halkidiki Nea Plagia. O persoană martoră la decesul româncei de 55 de ani și a fiului ei de 8 ani a povestit cum s-a întâmplat tragedia. Cei doi luau masa la o tavernă, sub un foișor, în momentul care a început furtuna.

Furtuna Halkidiki Nea Plagia. Tragedia a avut loc în stațiunea Nea Plagia.

Vântul extrem de puternic a rănit mai multe persoane care lua masa la acel restaurant. Băiatul a fugit pentru a se salva, însă din vântul l-a înălțat în aer și nu a mai avut nicio sansă. Micuțul a fost declarat mort la spital.

Mama sa a fost găsită decedată sub dărămături.

”Vântul a fost atât de puternic încât a pus la pământ copacii și acoperișul foișorului, prizând oamenii sub dărămături. Imaginile erau tragice”, a afirmat persoana respectivă pentru greece.greekreporter.com.

Un alt martor, care lua masă la aceeași tavernă a descris panica declanșată în momentul în care a început furtuna. ”Am fugit în toate direcțiile. Cel puțin 10 persoane au fost rănite”, a precizat acesta.

Furtuna Halkidiki Nea Plagia. 6 morți și peste 100 de răniți

O furtună a lovit miercuri seară regiunea Halkidiki din Grecia. Bilanțul este sumbru: șase morți, inclusiv doi români, un dispărut și peste 100 de răniți.

Furtuna Halkidiki Nea Plagia. Tragedie provocată de vremea extremă în nordul Greciei. Șase oameni, între care și doi cetăţeni români, o femeie şi un copil de 8 ani, au murit, potrivit Reuters.

Acoperişul unui restaurant din regiunea Halkidiki s-a prăbuşit peste ei în urma unei vijeli puternice, însoțite de ploaie și grindină. Zona a fost măturată de ape. 

Șase morți, inclusiv doi români, în paradisul grecesc Halkidiki, după o furtună monstru

Ministerul Român de Externe a confirmat informația.

Potrivit protothema.gr, peste 100 de oameni au fost răniți, mulți cu fracturi, unele serioase. Mașini au fost răsturnate de vânt, plaje distruse, copaci smulși din rădăcini. 

Mihai Bobonete, în Grecia, în timpul furtunii: ”Am fost la un pas sa o mierlim”

Acoperișurile unor case au fost luate de vânt, iar multe gospodării au rămas fără electricitate.

Furtuna Halkidiki Nea Plagia. Avertizare de călătorie: COD ROȘU de furtună în Grecia

Joi, Ministerul Afacerilor Externe a informat cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul de Meteorologie a emis cod roșu de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic, începând cu noaptea de 10 iulie 2019 până pe data de 12 iulie 2019, respectiv furtuni puternice și ploi torențiale.

Furtuna Halkidiki Nea Plagia. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. 

IMAGINI DRAMATICE din GRECIA în GALERIA FOTO

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

 Furtuna Halkidiki Nea Plagia. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.