MENIU

Furie maximă la Kremlin. Experții militari l-au informat pe Putin că riscă să piardă Crimeea

Putin a fost informat că peninsula Crimeea nu mai poate fi păstrată de armata rusă. Este informația bombă apărută pe un grup de Telegram care citează surse ale Serviciului Rus de Informații. Aceiași jurnaliști au dezvăluit și rapoartele pe care le-a primit Putin cu pierderile reale pe care le-a suferit armata rusă. Experții Consiliului de Securitate l-au anunțat pe liderul de la Kremlin că ar trebui să treacă urgent la negocieri de pace cu Ucraina. 

Peninsula Crimeea este un obiectiv major pentru ucraineni în noua contraofensivă. În ultimele săptămâni, forțele lui Zelenski au lansat tot mai multe atacuri în peninsulă. Experții ruși din cadrul Consiliului de Securitate i-au transmis un raport preliminar șocant lui Vladimir Putin.

Peninsula Crimeea este un obiectiv major pentru ucraineni în noua contraofensivă. În ultimele săptămâni, forțele lui Zelenski au lansat tot mai multe atacuri în peninsulă. Experții ruși din cadrul Consiliului de Securitate i-au transmis un raport preliminar șocant lui Vladimir Putin.

„Dragi abonați și oaspeți ai canalului! Președintele rus Vladimir Putin este în mod clar pregătit pentru ceva, nu încă pentru transfer la Curtea Penală Internațională, dar cine știe în curând. Ieri, președintele a fost literalmente uluit de două rapoarte. În primul rând, experții Consiliului de Securitate al Federației Ruse, care în prima jumătate a anului trecut l-au avertizat pe Putin cu privire la pierderea temporară a controlului asupra unor zone din regiunile Bryansk, Kursk și Belgorod, care a fost pe deplin confirmată, acum sunt „încântați” cu o nouă prognoză. (Evaluarea situației s-a schimbat după vizita lui Xi Jinping în Rusia, iar experții s-au grăbit să-l informeze pe Președinte). Potrivit estimărilor lor, dacă tendințele actuale vor continua, Rusia va pierde controlul nu doar asupra „noilor teritorii” din regiunile Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson din Ucraina până în martie anul viitor, ci și asupra Crimeei. Federația Rusă se așteaptă la o perioadă de turbulențe politice cu un rezultat greu de prevăzut,” anunță GeneralSVR în postarea pe Telegram.

Aceiași experți l-au informat pe Putin și despre pierderile reale care se ridică la 230.000 de soldați morți, grav răniți și dispăruți. Autorii raportului recomandă liderului de la Kremlin să ajungă la un „gest de bunăvoință” și să cheme Ucraina la masa negocierilor pentru pace. Decizia trebuie luată cât mai repede, spun experții Consiliului de Securitate, altfel consecințele vor fi grave pentru Rusia.

Un oficial de rang înalt numit de Rusia în Crimeea a declarat că Ucraina a folosit o dronă cu reacție ca să lovească o bază aeriană din Crimeea.

În timp ce armata rusă își mobiliza flota în Marea Neagră, ucrainenii distrugeau un transport feroviar cu rachete de croazieră înainte să ajungă în portul Sevastopol.

Explozia rachetelor Kalibr a dat alerta în toată peninsula. Familia guvernatorului instalat de Kremlin la Crimeea a plecat deja să se stabilească în Dubai.

În urma rapoartelor prezentate Kremlinului, Putin ar fi convocat de urgență conducerea militară cu care a vorbit extrem de dur. Președintele rus s-ar fi înfuriat pe comandanții săi că nu ar fi avut cum să contrazică rapoartele.