MENIU

Fotografii care fac cât o mie de cuvinte. Cele mai sugestive imagini de la protestele din Capitală

Românii s-au strâns în număr mare în ultimele două zile pentru a-și cere dreptatea. Marți, 3 noiembrie, aproximativ 35.000 de oameni s-au unit în Piața Universității și au cerut pe o singură voce demisiile lui Victor Ponta, Gabriel Oprea și Cristian Popescu Piedone. Miercuri, 4 noiembrie, la câteva ore de la demonstrație, premierul, implicit Guvernul României, și primarul Sectorului 4 și-au depus mandatele. Miercuri seară, de la ora 18.00 până la ora 1.00, peste 70.000 de persoane manifestau în marile orașe ale țării pentru eliminarea corupției din politica românească.

Protestele la care au participat zeci de mii de români s-au organizat pe Facebook. Tot pe rețeaua de socializare, manifestanții au postat în timp real fotografii sugestive din timpul demonstrațiilor. Mesaje precum "Nu plecăm până nu plecați", "Ați trezit uriașul adormit", "Să vă fie frică, țara se ridică" se regăsesc în imaginile realizate de participanții la proteste și postate pe Facebook.

Românii din diaspora s-au solidarizat și ei cu cei din țară și au organizat proteste în fața ambasadelor României la care au participat sute de persoane.

Și în Cluj, Iași, Bacău, Ploiești, Pitești și în alte orașe mari din țară s-au organizat manifestații în susținerea celor peste 35.000 de oameni care au participat la protestele din Capitală.