MENIU

Fostul şef al SRI George Maior a fost audiat, miercuri, în Senat

Fostul şef al SRI George Maior, chemat să dea explicaţii, în Parlament, în cazul Giuliani

George Maior, fost şef al SRI şi actual ambasador în SUA, a fost audiat, miercuri, în Senat.

George Maior s-a prezentat la audieri, la comisia de politică externă a Senatului! Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a scris, marţi, pe o reţea de socializare, că Maior trebuie să dea explicații în legătură cu activitatea sa ca ambasador, dar şi cu declaraţiile publice din ultima perioadă. Ambasadorul României la Washington se află printre contestatarii scrisorii în care Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, a criticat modul în care se face justiţie în România. Tăriceanu consideră că Maior ar trebui rechemat din funcţia de ambasador.

"Miercuri, ora 13:00, Comisia de Politică Externă a Senatului l-a solicitat pe ambasadorul George Maior să se prezinte în faţa comisiei pentru a dat explicaţii, pentru a ne da un tablou mai larg, declaraţiile publice pe care le-a făcut, care au stârnit o serie de întrebări", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, luni seara, la un post TV.

Preşedintele Senatului spune că va supune la vot ca şedinţa să fie una publică.

"Noi nu suntem comisia de supraveghere a SRI, de a menţine secrete discuţiile, îl invităm pe domnul Maior, în calitate de ambasador, e o premieră", a adăugat Tăriceanu.

Tăriceanu a confirmat că a existat o intervenţie, prin Ministerul de Externe, pentru amânarea audierii.

"A existat o intervenţie pe canalul Ministerului de Externe, prin care s-a solicitat amânarea cu o săptămână", a declarat Tăriceanu, care a subliniat că nu ştie dacă Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe, va demara procedura de rechemare a lui George Maior în ţară.

Mai multe articole despre:
Rudolph Giuliani George Maior