MENIU

Decizie DEFINITVĂ: începe judecata în dosarul "Colectiv"! CAB a respins toate contestațiile

Curtea de Apel București a respins definitiv joi toate cererile și excepțiile invocate de fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, instanța dispunând începerea judecării pe fond în dosarul Colectiv.

Curtea de Apel a respins contestațiile depuse de Piedone și alte două inculpate din dosar, fiind constatată legalitatea rechizitoriului întocmit de procurorii DNA.

Pe 6 mai 2016, Piedone a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit, cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale sectorului 4 al municipiului București.

În dosar, au fost deferite justiției alte trei persoane din cadrul primăriei: Aurelia Iofciu — șef al Serviciului autorizări comerciale, Larisa Luminița Ganea — consilier superior, Ramona Sandra Moțoc — referent superior, ambele în cadrul aceluiași serviciu.

Avocaţii fostului primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi ai angajatelor din primărie care au aprobat funcţionarea clubului Colectiv fără avizele necesare au cerut, în 23 martie, judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti retrimiterea dosarului la procurori, pe motiv că DNA nu era competentă să ancheteze acest caz.

“Ce dispoziţie legală a încălcat clientul meu? Parchetul ar trebui să refacă urmărirea penală. Rechizitoriul trebuie restituit pentru refacerea lui. Abuzul în serviciu nu poate fi reţinut pentru clientul meu, DNA nu era competentă să instrumenteze cazul şi rechizitoriul  trebuie refăcut de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4”, a susţinut apărătorul lui Piedone.

De cealaltă parte, avocaţii părţilor civile au cerut judecătorilor să respingă contestaţiile, ca nefondate.