MENIU

Victor Ponta și Dan Șova, audiați în dosarul "Turceni-Rovinari''

Dan Șova și Victor Ponta s-au întâlnit, vineri, la Curtea Supremă. Vineri a început procesul în controversatul dosar Rovinari-Turceni. Fostul premier a fost trimis în judecată pentru că ar fi beneficiat ilegal de bani de la firma de avocatură a lui Dan Şova și ar fi falsificat 17 documente. În schimb, Şova este acuzat că ar fi prejudiciat societățile energetice Rovinari și Turceni cu un milion de euro.  

Fostul premier Victor Ponta şi Dan Şova au ajuns la sediul instanţei supreme cu puţin timp înainte de ora 12:00. În timp ce Victor Ponta a declarat, la intrarea la audieri, că este răcit şi i-a rugat pe jurnaliştii prezenţi să stea la distanţă, Dan Şova nu a făcut niciun fel de declaraţii.

Fostul premier Victor Ponta a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, alături de alte patru persoane, între care senatorul Dan Şova şi directorul Complexului Rovinari.

Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obținut de la SCA "Șova și Asociații" suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activități efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.