MENIU

Fostul ministrul de externe al Austriei se mută în Rusia - Karin Kneissl, personaj controversat după ce a dansat la nunta sa cu Putin

Karin Kneissl danseaza cu Putin

Karin Kneissl, fostul ministru de externe al Austriei, cunoscută pentru dansul său cu Vladimir Putin la nunta sa, se pregătește să se stabilească în Sankt Petersburg. Motivul? Va lucra la un centru academic pe care îl supervizează, conform informațiilor furnizate de agenția de știri rusă TASS și preluate de Reuters.

 

Centrul academic, numit G.O.R.K.K.I. - Observatorul Geopolitic pentru Problemele Esențiale ale Rusiei - funcționează sub egida Universității din Sankt Petersburg, orașul de baștină al lui Putin. "Am fost co-fondatoare și acum conduc centrul G.O.R.K.K.I.", a menționat Kneissl pentru TASS. "Datorită volumului mare de muncă și a atenției pe care o necesită, am ales să mă relochez în Sankt Petersburg", a adăugat fosta conducătoare a diplomației austriece.

În 2018, Kneissl a atras atenția presei când l-a avut pe Putin ca oaspete la nunta sa și a dansat un vals cu el. Mai recent, a fost în centrul atenției după ce a închiriat o locuință într-un sat rusesc, exprimându-și dragostea pentru viața simplă de acolo: "Bunici, mere, vară, băi în râu. Este perfect. Nu am nevoie de destinații exotice ca Maldive sau Seychelles", a spus ea într-un interviu pentru TASS.

În același interviu, Kneissl nu s-a sfiit să-l critice pe președintele francez Emmanuel Macron și a subliniat că sportivii ruși nu ar trebui excluși de la competiții. De asemenea, a exprimat scepticism față de utilitatea unui summit pentru pacea în Ucraina, având în vedere reticența Kievului de a dialoga cu Moscova.

După ce s-a retras din politica activă, Kneissl a făcut parte din consiliul de administrație al Rosneft, o importantă companie petrolieră rusă, și a devenit o prezență constantă la emisiunile RT, canalul de știri rusesc.

Este demn de menționat că Kneissl nu este singura oficialitate austriacă care a avut legături strânse cu Moscova. Neutralitatea Austriei a fost adesea criticată, iar relațiile dintre Viena și Moscova au rămas puternice, chiar și după recentele tensiuni geopolitice din Ucraina.

Mai multe articole despre:
Karin Kneissl vladimir putin