MENIU

Fostul acționar dinamovist Florian Walter, achitat post-mortem în dosarul transferurilor de la U Cluj la Petrolul

Fostul acționar dinamovist Florian Walter, achitat post-mortem în dosarul transferurilor de la U Cluj la Petrolul

Fostul acționar dinamovist Florian Walter a fost achitat post-mortem, luni, în dosarul transferurilor de la ”U” Cluj la Petrolul Ploiești, trimis în judecată de DIICOT. Mai precis, în cazului lui Walter s-a dispus încetarea procesului și ridicarea sechestrului pe avere, iar ceilalți trei inculpați au fost achitați. 

Walter, fost acționar la Dinamo și U Cluj, Marius Nicolae, fost team manager la Petrolul Ploiești, Ioan Mărginean, fost președinte la Gaz Metan și director la U Cluj și Dan Capră, fost team manager la Petrolul, erau acuzați de constituire de grup infracțional și delapidare.

”În baza art.396 al.6 rap.la art.16 al.1 lit.f CPP, dispune încetarea procesului penal faţă de inculpatul W.F. , cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, în modalitatea iniţierii şi constituirii unui grup infracţional organizat, (...) se artă în soluția dată luni de judecătorii Tribunalului Cluj. 

"În temeiul art.25 C.pr.pen. rap. la art.256 C.pr.pen., dispune ridicarea măsurii asiguratorii a sechestrului, asupra următoarelor bunuri imobile, cu privire la cota parte deţinută de inculpatul W.F. asupra fiecăruia dintre aceste bunuri, dispusă prin ordonanţa din data de 02.11.2016."

Florian Walter a încetat de viață în mai 2019.