MENIU

Fosta șefă ICR vrea funcția înapoi și se plânge că a curățat gunoiul

Fosta șefă ICR vrea funcția înapoi și se plânge că a curățat gunoiul. Foto: Facebook

Fosta șefă a Institutului Cultural Român de la Londra vrea să fie repusă în funcție. Actrița Catinca Nistor, celebră după controversele legate de chiria de 6.500 de lire și gafele artistice, susține că a curățat opt tone de gunoi din sediul instituției. 

Fosta șefă ICR Londra a dat în judecată Ministerul de Externe în luna iunie după ce a fost revocată din funcție. Fosta directoare se laudă că în timpul funcției a organizat 32 de evenimente și a renovat sediul.

Mai mult, Catinca Nistor mai cere și să fie despăgubită cu toate salariile indexate, majorate și reactualizate din perioada în care a fost demisă și până la pronunțarea sentinței.

Catinca Nistor a ajuns în atenția publicului după o serie de gafe la conducerea Institutului Cultural Român din Londra. 

La începutul anului, Catinca Maria Nistor a amânat evenimentele cu ocazia Zilei Culturii din capitala Regatului Unit și a venit în București, unde au loc spectacole de teatru. Deși este obligată să marcheze Ziua Culturii pe 15 ianuarie, șefa Institutului Cultural a anunțat pe rețelele sociale că are alte planuri. Totul, în timp ce chiria uriașă de 6.500 pentru apartamentul de lux pe care și l-a dorit este plătită în continuare de statul român.  Catinca Maria Nistor a amanat evenimentele pe care ar fi trebuit să le organizeze în Capitala Marii Britanii, de Ziua Culturii Nationale a Romaniei, și a venit la București. A anunțat pe rețelele sociale că tocmai de ziua lui Mihai Eminescu, va juca într-un spectacol la Teatrul Metropolis din România.

Două luni mai târziu, catinca Nistor a stârnit un val de reacții negative după ce a cântat piesa „Mocirița” pe scena instituției pe care o conduce, cei mai mulți artiști au spus că aceasta a cântat fals și nu are ce căuta acolo. Pe lângă interpretarea falsă, un alt moment penibil a fost când o manea cântată la violoncel a răsunat în sală și a atras ropote de aplauze.