MENIU

Fosta preşedintă a Tribunalului Olt Carmen Eugenia Marinescu, condamnată la opt ani de închisoare

Fosta preşedintă a Tribunalului Olt Carmen Eugenia Marinescu a fost condamnată, vineri, de către magistraţii Curţii de Apel Craiova la opt ani de închisoare pentru luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii. Instanţa i-a interzis, între altele, dreptul de a exercita funcţia de magistrat. Decizia nu este definitivă, judecătoarea fiind trimisă în judecată după ce ar fi primit de la avocatul lui Anghel Sandu, zis Bercea Mondial, suma de 200.000 euro.

Magistraţii au decis ca, pentru faptele sale, fosta judecătoare Carmen Eugenia Marinescu să petreacă opt ani în spatele gratiilor, iar până la o sentinţă definitivă aceasta nu poate intra în sala de judecată ca magistrat, scrie News.ro.

“(...) Instanţa contopeşte pedepsele aplicate inculpatei Marinescu Eugenia Carmen în pedeapsa cea mai grea de 5 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse aplicate, respectiv 2 ani şi 6 luni închisoare, urmând ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă de 8 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita funcţia de magistrat, pe o durată de 4 ani. (...) Deduce din pedeapsa aplicată inculpatei Marinescu Eugenia Carmen durata reţinerii şi a arestării preventive de la 23.03.2015 până la 12.05.2015, precum şi durata măsurii arestului la domiciliu de la 12.05.2015 până la 28.06.2015”, se arată în minuta instanţei.

De asemenea, în dosarul fostei preşedinte a Tribunalului Olt este judecat şi soţul acesteia, Iuliu-Severus Marinescu, condamnat la o pedeapsă de trei ani închisoare.

“(...). Menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţii: Marinescu Eugenia-Carmen, Marinescu Iuliu-Severus şi Cismaru Dumitru, prin încheierile de şedinţă din 26.06.2015 şi 06.05.2015, pronunţate de Curtea de Apel Craiova”, se mai arată în decizia instanţei.

Conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie  - Serviciul Teritorial Craiova, magistratul Carmen Eugenia Marinescu ar fi primit 200.000 euro de la avocatul lui Bercea Mondial, din care a achiziţionat mai multe bunuri.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au dispus confiscarea unui teren achiziţionat în comuna constănţeană Corbu şi două apartamente din municipiul Slatina, judeţul Olt.

De asemenea, magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins cererea martorului Anghel Florin de restituire de către inculpaţi a sumei de 100.000 euro.

Conform procurorilor DNA - Serviciul Teritorial Craiova, judecătoarea Carmen Eugenia Marinescu ar fi primit 200.000 de euro pentru a emite o hotărâre de cercetare în libertate a lui Anghel Sandu, zis Bercea Mondial. Din rechizitoriul anchetatorilor reieşea că banii au fost primiţi de către judecătoare prin intermediul avocatului Dumitru Cismaru, condamnat şi el de magistraţii Curţii de Apel Craiova la  3 ani şi şase luni închisoare.

Carmen Eugenia Marinescu a fost reţinută de către procurorii anticorupţie pe 23 martie 2015, în urma unui denunţ făcut de Bercea Mondial.

Mai multe articole despre:
sentinţă judecătoare Bercea Mondial