MENIU

Mezei: Muncesc de 22 de ani la Tarom. Nici eu și nici familia mea nu suntem implicați politic

Mădălina Mezei

Mădălina Mezei, fostă șefă interimar la Tarom, a făcut declarații în emisiunea "Legile Puterii" de la REALITATEA TV, despre planul pe care l-a avut în calitate de manager la Tarom, despre familia ei și despre relația cu ministrul Transporturilor Răzvan Cuc. 

Mădălina Mezei a declarat că a fost numită în 20 iunie, pe un mandat de 4 luni, și miercuri, înainte de moțiune, i-a fost prelungit cu două luni, apoi am fost demisă. 

"Planul meu viza un obiectiv pe 10 ani. Trebuia să analizăm oportunitatea și potențialul Tarom de a se eficientiza și de a rămâne competitiv pe piață. Planul de reorganizare viza modernizarea flotei.... Eu și familia mea suntem oameni de carieră, muncim de 22 de ani în companie. Fratele meu este pilot și instructor, are peste 10.000 de ore de zbor. Aceste declarații cu privire că am deservit grupuri de interese nu fac decât să afecteze imaginea companiei Tarom.", a declarat Mezei.

Întrebată cum traduce, demiterea, Mezei a răspuns: 

"Am simțit o frustrare, pentru că efortul meu nu a avut o finalizare așa cum am intenționat-o, dar nu aș vrea să lansez acuzații la adresa domnulu ministru. La nivel personal, simt o frustrare. Lucram 16 ore pe zi de când am preluat Taromul. ... Soțul meu, nici eu și nici familia nu suntem implicați în politică. Am avut fiecare din familie o carieră în aviație. Lucrăm în Tarom, eu și soțul meu de peste 22 de ani. Din fericire, sunt mândră de mine și de familia mea. Familia mea a suferit foarte mult."

Cât despre ce a găsit la TAROM, fosta directoarea a declarat că: 
"Tarom va pica în picioare, mereu va fi bine. Am reproșat managerilor precedenți că Tarom nu a avut o viziune, o direcție. Eu am avut un plan de 10 ani, îmi doream să dezvolt un plan: înnoirea flotei, o creștere a veniturilor și o reducere a cheltuielilor. Eu urmăream o reorganizare procesuală.

Personalul își făcea treaba și în anumite zone cheie (tehnice și de zbor) era insuficiență de personal. Compania am găsit-o în lispă de viziune, dar are un brand puternic." 

La întrebarea adresată de moderatoarea Denise Rifai: "Ce ați simțit când v-a spus să opriți avioanele la sol?"

Mezei a răspuns: "Panică, frustrare. M-a afectat major psihic. Tarom a fost afectat ca imagine. Legat de minciună, cei care mă cunoscu știu că nu mint. Adevărul va ieși la iveală. Am încercat să-l sun pe ministrul Cuc, dar nu mi-a răspuns, am considerat semnalul clar că nu vrea să aibă vreo discuție cu mine. ... Am fost contactată de ambasada SUA pentru a-și exprima simpatia față de mine."a mai spus Mezei. 

 

 

Mai multe articole despre:
Tarom Mădălina Mezei șefă Tarom