MENIU

Fost primar din Olt, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus trimiterea în judecată a lui Tudorel Nițulescu, fost primar din județul Olt, pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În același dosar, anchetatorii l-au trimis în judecată și pe Marian Buruntia, asociat și administrator al SC Marcel & Marian Trans SRL și SC Marcus Impesx SRL, la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată.

Aceeași măsură s-a luat și în cazul lui Gigi Sima, diriginte de șantier, la data faptei, acuzat de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată.

Totodată, procurorii au trimis în judecată și firma SC Marcel & Marian Trans SRL, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului întocmit de oamenii legii, în perioada 2008 – 2012, Tudorel Nițulescu, în calitate de primar al localității Grojdibodu, județul Olt, cu ajutoarul lui Marian Buruntia, administrator al celor două societăți comerciale, a încheiat nouă contracte de lucrări cu aceste firme , nerespectând dispozițiile unei Ordonanțe de Urgență.

Mai exact, a fracționat, nejustificat, lucrările de modernizare la drumul comunal 37 și a acceptat decontarea unor lucrări neexecutate de firmele prestatoare, pe baza unor situații de lucrări și a unor procese verbale de recepție false.

În același context, Gigi Sima, în calitate de diriginte de șantier, nu a verificat realitatea lucrărilor menționate în procesele verbale de recepție, facilitând decontarea unor lucrări neefectuate sau efectuate necorespunzător din punct de vedere calitativ, de către Tudorel Nițulescu.

Prin săvârșirea infracțiunilor descrise anterior, s-a cauzat un prejudiciu comunei Grojdibodu din județul Olt în cuantum de 613.908,54 lei (fără T.V.A.) reprezentând lucrări neefectuate și, în consecință, un folos necuvenit în favoarea S.C. Marcus Impex S.R.L. în cuantum de 371.046,32 lei (fără T.V.A.) și în favoarea S.C. Marcel & Marian Trans S.R.L. în cuantum de 242.862,22 lei (fără T.V.A.).

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile deținute de inculpații Tudorel Nițulescu, Marian Burunția, Gigi Sima și S.C. Marcel & Marian Trans S.R.L..

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt, cu propunerea de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în cauză.