MENIU

Fost premier, avertisment SUMBRU: Lumea va îngheța și va muri de foame. E timpul să luăm măsuri!

Fost premier, avertisment SUMBRU: Lumea va îngheța și va muri de foame. E timpul să luăm măsuri!

Fostul premier britanic Gordon Brown a vorbit despre crizele cu care se confruntă lumea, în acest moment. El a tras un semnal de alarmă și a spus că, dacă nu se iau măsuri drastice și urgente, lumea va îngheța de frig și va muri de foame la iarnă. 

Fostul premier britanic Gordon Brown avertizează că „oamenii vor suferi de foame și de frig” fără acțiuni guvernamentale privind criza costului vieții. Brown, fost ministru de finanțe, cere guvernului de la Londra măsuri urgente cât mai curând pentu a face față creșterilor prețurilor și crizei energetice. Acesta cere măsuri sociale, planuri pentru susţinerea familiilor în faţa creşterii prețurilor în plină criză.

„Mai sunt șapte săptămâni până pe 1 octombrie. Trebuie să schimbăm calculatorul de credite universal pentru a-i permite să facă plăți către oameni. Nu există dubiu că oamenii nu vor avea mâncare, vor fi flămânzi și le va fi frig în octombrie dacă nu luam măsuri acum. Acum este timpul să luam măsuri. 

Țin legătura cu ONG-urile locale din zona mea, din Scoția, și reprezentanții lor spun că le e frică de ce va veni în octombrie. Ei deja strâng saci de dormit, sticle de apă, cearșafuri, perne și pături pentru că ei știu că oamenii nu își vor mai permite să își încălzească casele. Tot ce putem să sperăm e ca oamenii să se încălzească singuri”, a declarat britanicul Gordon Brown la Sky News, fost premier și ministru de finanțe.

Brown a pledat pentru accelerarea măsurilor și a criticat inactivitatea de la nivelul guvernului din cauza crizei din Downing Street.

Apelul fostului premier britanic vine în condițiile în care Boris Johnson a demisionat la 7 iulie, după o serie de scandaluri. Noul premier de la Londra, și lider al conservatorilor, urmează să fie ales în toamnă între şefa diplomaţiei, Liz Truss, şi fostul ministru de finanţe Rishi Sunak. Rezultatul votului membrilor partidului este aşteptat abia pe 5 septembrie.