MENIU

Fost maior de securitate, urmărit în dosarul privind moartea disidentului Gheorghe Ursu

Fostul maior de securitate Marin Pîrvulescu este urmărit penal pentru infracţiuni contra umanităţii, în dosarul privind moartea disidentului Gheorghe Ursu, Pîrvulescu fiind anunţat marţi de procurorii militari că a fost pus sub învinuire.

Procurorii Secţiei parchetelor militare au dispus luni, în dosarul penal cunoscut drept "Cazul Ursu", efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de maiorul în rezervă Marin Pîrvulescu, fost ofiţer în Cadrul Direcţiei a VI-a a Departamentului Securităţii Statului, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra umanităţii, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Marin Pîrvulescu a fost marţi la Parchetul instanţei supreme pentru a-i fi adusă la cunoştinţă calitatea de suspect în acest dosar.

"În cauza ce formează obiectul dosarului penal nr. 32/P/2015, prin ordonanţa din data de 15 ianuarie 2015, procurori militari ai Secţiei parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii contra umanităţii, prevăzută de art. 439 alin. 1 lit. e, g şi k din Codul penal, cu privire la acţiunile represive şi sistematice desfăşurate împotriva lui Ursu Gheorghe Emil, în perioada în care acesta a făcut obiectul urmăririi informative şi judiciare pentru acte sau fapte considerate ostile regimului comunist", arăta luni Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, într-un comunicat de presă, potrivit mediafax.ro.

Mai multe articole despre:
Gheorghe Ursu disident urmărit penal