MENIU

Fost șef de cartedră, la Universitatea Ovidius, nu poate justifica aproximativ 50 de mii de euro

Agentia Națională de Integritate susține ca fostul șef de catedră, Alexandru Ioniță, de la Universitatea Ovidius, din Constanța, nu poate justifica, în declarația de avere, aproximativ 50.000 de euro, motiv pentru care ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel București.    

”Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în valoare de 218.959,11 Lei (aprox. 49.710,33 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Alexandru Ioniță, fost șef de catedră în cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, împreună cu familia, în perioadă exercitării funcţiei. ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Ioniță Alexandru, în perioada exercitării funcției publice”, se precizează într-un comunicat de presă al ANI, remis Realitatea.net

Fostul șef de catedră, Alexandru Ioniță, ”a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, potrivit aceleiași surse”, potrivit aceleiași surse. 

Mai multe articole despre:
avere ANI universitatea ovidius șef de catedră