MENIU

Fost director general al TAROM: Ministerul nu intervine oportun pentru rezolvarea problemelor

Nicolae Demetriade, fost director general al TAROM, a declarat, miercuri, în cadrul unei intervenții telefonice, la Realitatea TV, că problema companiei privind lipsa de personal tehnic este cunoscută de mult timp, însă nu s-a făcut nimic în această privință. Mai mult, Demetriade susține că problemele cu care se confruntă Tarom ar fi trebuit sesizate de Corpul de control și critică modul în care Ministerul Transporturilor gestionează problema.

"Consider că nu prin proteste, nu în stradă se rezolvă problema și constat încă o dată că ministerul nu intervine oportun pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă de mult timp compania. Nu se poate ca directorul general să își trimită doi subalterni să rezolve o problemă atât de serioasă cum e un protest al sindicatului tehnic. Ar trebui cineva să intervină să reglementeze lipsa de transparență. Stadiul în care s-a ajuns, în momentul de față, cu ce se întâmplă acolo ar trebui analizat de ministrer și să ia decizii", a declarat Nicolae Demetriade.

În acest context, fostul director general al TAROM a punctat faptul că toate problemele cu care se confruntă compania trebuie rezolvate acum.

"Eu sunt convins că tehnicienii care sunt acolo își fac pe deplin datoria și știu din experiență și informațiile pe care le am că toți își dau toată silința să asigure o disponibilitate corectă pentru toate avioanele. Problema e de mult timp cunoscută, dar nu s-a făcut timp în ultimii câțiva ani de a se rezolva lipsa de personal tehnic la companie. Trebuie clarificate toate problemele cu care se confruntă acum Tarom și sunt multe care nu sunt cunoscute și ar fi trebuit Corpul de control să le sesizeze și ministerul să le înțeleagă și să puna punct acestor probleme pentru că Taromul trebuie să meargă mai departe", a mai spus Demetriade.

Declarațiile fostului director general al Tarom survin în contextul în care un protest spontan a izbucnit, miercuri seară, la sediul companiei, acolo unde peste 100 de angajați din departamentul tehnic au început să scandeze împotriva conducerii companiei aeriene, potrivit Realitatea TV.

Protestul spontan a pornit după ce Tarom a anunțat că un avion al companiei urmează să fie dus la Bacău pentru reparații, deși în București sunt oameni capabili să rezolve problemele și să asigure mentenanța aeronavelor.

Mai multe articole despre:
Nicolae Demetriade protest tarom