MENIU

Fost Avocat al Poporului: K. Iohannis e obligat să semneze pentru Olguţa Vasilescu

Liviu Dragnea si Lia Olguta Vasilescu

Fostul Avocat al Poporului Gheorghe Iancu susţine că PSD o poate nominaliza, din nou, pe Lia Olguța Vasilescu, la oricare dintre cele două portofolii, Dezvoltare sau Transporturi, iar președintele Klaus Iohannis nu mai poate refuza nominalizarea.

„Decizia 98, de acum câțiva ani a CCR, cu privire la refuzul pentru a doua oară este puțin cam ambiguă. Dar, după părerea mea, din decizie rezultă că președintele nu poate refuza decât o singură dată o persoană, nu și a doua persoană, la același minister," a declarat Gheorghe Iancu pentru Mediafax. 

"A fost propusă Olguța Vasilescu la Transporturi pe care a refuzat-o. Aceeași persoană nu ar mai fi putut fi refuzată dacă era din nou pusă ( la Transporturi - n.r.). Acum este prospăt, este nou, și de aia a refuzat. (...) La Dezvoltare este prima dată propusă doamna (Lia Olguța Vasilescu n.r.) și atunci s-a putut face refuzul. Și a doua oară trebuie să fie propusă (la ministerul Transporturilor - n.r.) tot doamna Vasilescu ca să nu poată fi refuzată. Problema este că și decizia CCR este puțin cam ambiguă. (...) Mircea Drăghici este prima dată propus și l-a refuzat” a declarat Gheorghe Iancu, fiind întrebat de Mediafax cum vede refuzul președintelui Iohannis cu privire la numirile în Guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că va respinge propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru ministerele Transporturilor și Dezvoltării, respectiv Mircea Drăghici și Lia Olguța Vasilescu.

Mai multe articole despre:
iohannis