MENIU

Forțele Ruse au părăsit Insula Șerpilor - Moscova confirmă informația dar susține că e un "gest de bunăvoință"

Insula Serpilor

Informația cu privire la faptul că forțele ruse au părăsit Insula Șerpilor a fost confirmată chiar de Ministerul Apărării de la Moscova. 

Presa ucraineană a scris că în urma unui atac masiv al forțelor ucrainene, în cursul nopții de ieri trupele ruse de pe Insula Șerpilor au părăsit în grabă insula.

Comandamentul Operațional Sud al forțelor armate ucrainene a anunțat oficial în urmă cu puțin timp că „în cursul nopții, ca urmare a unei alte etape reușite a operațiunii militare a forțelor ucrainene”, în urma loviturilor de rachete și artilerie, „ocupantul a evacuat în grabă garnizoana de pe Insula Șerpilor” folosind bărci de viteză.

În momentul de față pe insulă se pot observa multiple explozii.

Trupele ucrainene au precizat că „cel mai probabil” rușii au părăsit insula.

Informația e confirmată de Ministerul Apărării de la Moscova. Rușii spun că au părăsit Insula Șerpilor din proprie inițiativă și prezintă retragerea ca un „gest de bunăvoință”.

"La 30 iunie, în semn de bunăvoinţă, forţele armate ruse, care şi-au îndeplinit obiectivele stabilite în Insula Şerpilor, şi-au retras garnizoana de aici", a indicat Ministerul rus al Apărării, afirmând că acest gest ar trebui să faciliteze exporturile Ucrainei de cereale.

Totodată, şeful cancelariei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, a declarat joi că forţele ruse s-au retras de pe Insula Şerpilor, un avanpost strategic din Marea Neagră, relatează Reuters. "KABOOM! Nu mai există trupe ruseşti pe Insula Şerpilor. Forţele noastre armate au făcut o treabă grozavă", a scris Iermak pe Twitter. 

Mai multe articole despre:
insula serpilor