MENIU

Ford produce într-o lună cât Dacia într-o zi şi jumătate. Al treilea constructor e "pe ţeavă"

<p>Ford Craiova</p>

Americanii de la Ford au redus puternic turaţia la Craiova, iar producţia a scăzut cu 40% în aprilie.

Producţia Dacia a revenit la creşterile de două cifre în luna aprilie şi a punctat un avans de 14% faţă de perioada similară a anului trecut, la 34.800 de maşini, compensând totodată şi declinul producţiei de la Ford Craiova, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importa­torilor de Automobile (APIA).

La Craiova americanii au redus aproape complet turaţia în aprilie, în condiţiile în care producţia a scăzut cu 40%, la 2.500 de unităţi. Astfel, producţia Ford dintr-o lună întreagă poate fi comparată cu cea dintr-o zi şi jumătate de la Mioveni., potrivit unui calcul zf.ro.

Romania are încă un mare potenţial de creştere în industria auto, iar taxele mici, TVA-ul redus şi planurile din infrastructură ar putea atrage un al treilea constructor auto pe piaţa locală.

„Al treilea constructor este pe ţeavă, dar se uită la infrastructura de transport“, a declarat recent Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Autovehicule din România (ACAROM).

La inaugurarea unor noi hale de producţie ale unei firme germane, Victor Ponta a declarat că există şansa să mai vină un producător auto în România.

“Bineînţeles. România în acest moment este una dintre cele mai, dacă nu cea mai competitivă piaţă din Europa, prin faptul că avem taxe mici, cota unică, TVA-ul se reduce, este scutit impozitul pe profit, prin faptul că forţa de muncă este bine calificată şi încă, ca şi nivel de salarizare, mai scăzut faţă de restul Europei”, a declarat Victor Ponta

Printre numele vehiculate sunt Daimler, BMW sau Volkswagen.

Industria auto din România a totalizat anul trecut afaceri de 18 miliarde de euro din producţia de automobile şi componente auto.

Mai multe articole despre:
industria auto producători auto