MENIU

Focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din Buzău. Au fost confirmate 28 de persoane infectate

Un număr de 28 de persoane de la Căminul de bătrâni Filantropia din Berca, judeţul Buzău, au fost diagnosticate cu COVID-19, Direcţia de Sănătate Publică declarând focar de boală. 

Conform Prefecturii Buzău, un nou focar de coronavirus a fost declarat, joi, la Căminul de bătrâni Filantropia din Berca, după ce au fost depistate pozitiv 28 de persoane.

Astfel, s-a dispus izolarea persoanelor confirmate COVID-19 la nivelul unităţii sau la domiciliu, după caz; identificarea contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate şi carantinarea acestora; izolarea personalului şi asistaţilor; intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2; aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie cu firmă specializată.

În judeţul Buzău mai sunt active 9 focare de coronavirus, cele mai multe în spitale.

Astfel, un focar de COVID-19 activ este la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău - Secţia Neurologie, unde sunt 26 de persoane confirmate pozitiv.

La Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca - Secţia Psihiatrie cronici 7 Ojasca sunt 95 de persoane confirmate pozitiv, la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca - Secţia Psihiatrie III sunt 33 de persoane confirmate pozitiv, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din municipiul Buzău sunt 3 persoane confirmate pozitiv.

Focare de COVID-19 mai sunt la Spitalul de Boli Cronice Smeeni, unde sunt 6 persoane confirmate pozitiv, la Şcoala gimnazială nr. 1 Râmnicu Sărat cu 3 persoane confirmate pozitiv, la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Buzău, unde sunt 4 persoane confirmate pozitiv.

La Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca - Secţia Psihiatrie Cronici 5 - Ojasca sunt 5 persoane pozitive, la Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Buzău sunt 3 persoane confirmate pozitiv, la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca - Secţia Psihiatrie Cronici 6 - Ojasca: 5 persoane confirmate pozitiv, la Centrul de Asistenţă Medico-Socială Pogoanele sunt 8 persoane confirmate pozitiv.

Mai multe articole despre:
focar coronavirus covid-19 camin batrani