MENIU

FMI: Perspectivele economice sunt sumbre. Prețul scăzut al petrolului nu va fi de ajutor

<p>Modelul Irlandei, urmat și de alte țări</p>

Directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a afirmat, joi, că declinul semnificativ al prețului țițeiului și avansul mai solid al economiei SUA nu vor fi suficiente, pentru a îmbunătăți perspectivele de creștere ale economiei mondiale, în acest an, transmit MarketWatch și Reuters, citate de Agerpres. 

Prețul mai scăzut al petrolului va ajuta consumul în întreaga lume, dar Statele Unite ale Americii vor fi, probabil, singura economie importantă unde se va înregistra o creștere a consumului și investițiilor, a explicat șeful FMI.

"Stimulentele apărute ca urmare a ieftinirii țițeiului sunt binevenite, dar dacă fundamentele economiile nu sunt solide, aceste evoluții nu vor fi de ajutor", a avertizat Christine Lagarde.

Directorul general al FMI a subliniat că "redresarea economiei mondiale se confruntă în continuare cu dificultăți".

"Prea multe state suferă de pe urma crizei financiare, care a dus la creșterea șomajului și a nivelului datoriei. Prea multe companii și gospodării își reduc investițiile și consumul deoarece sunt îngrijorate de evoluția slabă a economiei", a mai spus Christine Lagarde.