MENIU

Floriile. Duminica Floriilor. De ce duc oamenii tocmai salcie la biserică, de Florii

Floriile. Anul acesta, sărbătorim Floriile pe data de 1 aprilie. Ca în fiecare an, Floriile sunt cu 1 săptămână înainte de Paşte. Duminica Floriilor.

Floriile. Duminica Floriilor reprezintă intrarea Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim, unica dată când Fiul lui Dumnezeu a acceptat să fie aclamat drept Împărat. Duminica Floriilor.

Sărbătoarea de Florii are o mare însemnătate religioasă pentru toţi credincioşii, dar de-a lungul timpului i s-au adăugat şi numeroase superstiţii populare.

De ce se duce salcie la biserică, de Florii

Duminica Floriilor. Legenda mai spune că, în timpurile în care Iisus era răstignit pe cruce, Maica Domnului, plângând, şi-a pus opinci de fier, a luat un toiag de oţel şi a plecat să-şi găsească fiul. Pe drum, a ajuns la o apă şi a rugat o salcie să-i facă punte. Pentru aceasta, a binecuvântat-o să nu poată fi făcuţi cărbuni din lemnul ei şi să fie dusă în fiecare an la biserică de Florii. De aceea, în această zi oamenii duc la biserică flori şi ramuri de salcie, pentru a fi sfinţite, informează ziarulunirea.ro. Floriile.

Mai multe articole despre:
Duminica Floriilor salcie Floriile