MENIU

Florian Coldea, avere de milioane și case în străinătate. Cum a ajuns milionar de la datoriile pe care le avea

Florin Coldea / foto: Inquam Photos/George Calin

După retragerea din servicii, generalul Coldea și acolitii lui au făcut averi uriașe. An de an, afacerile lor au produs profituri de milioane de euro. Asta se întâmplă în condițiile în care pe vremea când era numărul 2 la SRI, Coldea era îngropat în datorii, iar avuția de atunci nici nu se compară cu averea din prezent. 

Florian Coldea și Dumitru Cocoru se îmbogățesc de la o zi la alta! Foștii generali SRI au ajuns la venituri de 3 milioane de euro în ultimii 3 ani. Firmele deținute de cei doi foști generali ai Serviciului Român de Informații, au declarat, în 2023, un profit de 1 milion de euro, conform celor de la anchetazilei.ro.

Mai exact, anul trecut, firma STRATEGIC SYS SRL, deschisă în 2020 și deținută în proporție de 50% de Coldea și 50% de Dumitru Cocoru, a raportat un profit net de 4.837.140 de lei, adică aproximativ 1 milion de euro.

Compania are ca obiect de activitate „Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”.

Generalii Statului Paralel, Coldea și Dumbravă, cercetați sub control judiciar cu cauțiune, după audieri maraton la DNA. Acuzații de trafic de influență și spălare de bani - SURSE

Iar cealaltă firmă este o agenție imobiliară, deschisă în 2021 de cei doi foști generali. La rândul său, în 2023, firma a declarat un profit net de 1.6 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 330 de mii de euro. În total, anul trecut cele două companii deținute de Coldea și Cocoru au depășit 1,3 milioane de euro.

Pare că de când a intrat în lumea afacerilor norocul la bani i-a surâs generalului Florian Coldea. Asta, în condițiile în care, pe când era numărul 2 la SRI, acesta era îngropat în datorii. Potrivit ultimei declarații de avere din 2017 Coldea avea datorii la bancă de 55.000 de euro, practic exact cât câștigă acum lunar de pe urma celor două firme.

PRIMELE IMAGINI cu generalii Coldea, Dumbravă și cu avocatul Doru Trăilă, după 15 ore de audieri maraton la DNA. Promisiunea făcută presei de generalul negru: ce va face astăzi

Ultimul salariu încasat de Coldea a fost de 11.000 de lei, atunci când locuia într-o casă cumpărată alături de soția sa, angajată și ea la SRI. Fostul general n-avea nici terenuri și nici mașini pe numele său, dar avea un apartament pe care îl închiria cu 600 de lei.

Acum generalul ar deține o vilă de lux pe Coasta de Azur unde, în fiecare vară, de aproximativ sase ani, ar merge acolo să se relaxeze. Locuința nu ar fi însă pe numele lui, ci pe al unui apropiat al acestuia, Bogdan Neidoni. 

 

Mai multe articole despre:
florian coldea dna dumitru cocoru