MENIU

Fiul preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, a sosit la Cluj-Napoca pentru Olimpiada de Matematică

Fiul preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, a sosit la Cluj-Napoca pentru Olimpiada de Matematică

Fiul cel mare al preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, Hafez al-Assad, a sosit, în secret, pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, pentru a participa la Olimpiada Internaţională de Matematică (IMO). Hafez al-Assad este component al lotului olimpic sirian, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Surse locale au declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că Hafez al-Assad, în vârstă de 16 ani, a ajuns, miercuri, la Cluj-Napoca, în secret, împreună cu ceilalţi 10 membri ai delegaţiei olimpice siriene – cinci elevi concurenţi şi cinci oficiali (leader, deputy leader şi observatori), dar şi mai multe gărzi de corp însărcinate cu paza fiului preşedintelui sirian.

Delegaţia siriană a schimbat de trei ori datele sosirii invocând motive de securitate, miercuri fiind lansată informaţia că membrii acesteia vor ajunge doar duminică la Cluj-Napoca, înainte de deschiderea olimpiadei.

Membrii delegaţiei siriene sunt cazaţi la un hotel din zona centrală rezervat în totalitate până în data de 14 iulie, când aceştia ar trebuie să părăsească municipiul Cluj-Napoca, în ultima zi a olimpiadei.

Mai multe articole despre:
Cluj Siria preşedinte Bashar al-Assad