MENIU

Firma lui Donald Trump, anchetată PENAL pentru fraudă. Acuzații grave împotriva fostului președinte american

Donald Trump

Trump Organization, compania fostului preşedinte american, este acum și sub anchetă penală, nu doar civilă. Anunțul a fost făcut de biroul procurorului general din New York, potrivit Realitatea Plus. 

Ancheta civilă împotriva firmei lui Donald Trump a început încă din 2019, fiind extinsă acum şi la nivel penal. 

”Am informat compania Trump Organization că ancheta noastră nu mai este doar de natură civilă. Investigăm acum Trump Organization în penal, împreună cu Procurorul Districtual Manhattan”, a anunțat Fabien Levy, secretarul de presă al Procurorului General din New York.

Potrivit procurorilor, firma fostului președinte ar fi înşelat creditorii şi companiile de asigurări cu privire la valoarea proprietăţilor sale. De asemenea, se verifică şi dacă Trump Organization a plătit taxele fiscale în cuantum corect. 

Anchetatorii suspectează că valorile proprietăţilor firmei au fost umflate artificial în declaraţiile fiscale, pentru a obţine credite şi beneficii în condiţii speciale. Pe de altă parte, ar fi fost diminuate artificial și valorile proprietăţilor atunci când s-au cerut scutiri de taxe pe proprietate.

După ce firma a fost notificată, reprezentanţii acesteia au refuzat să comenteze. Donald Trump acuzase, deja, că ancheta procurorului general din New York, care este democrat, are un fundal politic.

În paralel, primăria oraşului New York a reziliat toate contractele cu Trump Organization, în valoare de 17 milioane de dolari anual.