MENIU

Firma care asigură militarii români intră în faliment

Militari români

Restructurarea sectorului de asigurări merge mai departe. Forte Asigurări devine a doua companie din ultimul deceniu pentru care Autoritatea de Supraveghere Financiară cere declanșarea falimentului, după ce anul trecut a inițiat procedura de faliment pentru liderul pieței de atunci, Astra Asigurări.

Consiliul ASF a admis, marți, propunerea venită din partea sectorului de asigurări din cadrul instituției și a decis ridicarea licenței Forte Asigurări și formularea unei cereri pentru intrarea în faliment a firmei care asigurări militarii români aflați pe teatrele de operațiuni din afara țării, potrivit Profit.ro.

De asemenea, Autoritatea de Supraveghere Fianciară a sesizat DIICOT și DNA în legătură cu situația de la Forte Asigurări. Ca și în cazul Astra Asigurări, starea de faliment va trebui confirmată de o instanță de judecată.

Deși este o companie de dimensiuni reduse și a trecut prin mai multe perioade de criză, Forte a reușit de-a lungul timpului să câștige mai multe contracte cu instituții publice. Ultimele două chiar la finalul anului trecut.

Forte asigură, alături de Asirom, militarii români care operează pe câmpurile de luptă din afara țării. Aceeași firmă asigură CASCO automobilele aflate în folosința companiei Romgaz.

Până la finele anului 2012, societatea Forte a fost controlată de o firmă a familiei lui George Constantin Păunescu (Compania Hotelieră Intercontinental SA) și o societate de investiții din Elveția, Finmacht, care este prezentă, de asemenea, în multe dintre afacerile familiei Păunescu din media, finanțe, turism și industrie.

Ulterior, Finmacht a preluat acțiunile deținute la Forte de Compania Hotelieră Intercontinental și a făcut loc, treptat, firmei LGS Holding. LGS a preluat aproape complet controlul Forte (99,97% din acțiuni) la începutul lui 2013 în urma a două majorări de capital în valoare de câte 500.000 de euro.

Mai multe articole despre:
asigurări forţe