MENIU

Firea, șocată de retragerea lui Negoiță: Nu candidez dacă alți politicieni de centru-stânga sunt peste mine în sondaje

Firea îi provoacă pe Ponta și Negoiță: Nu candidez dacă sunt peste mine în sondaje

Primarul Capitalei Gabriela Firea a declarat, marți seara, că nu va mai candida la un nou mandat dacă posibilii contracandidați din partea stângii ar depăși-o în sondaje. 

„Anunț în această seară că eu nu mai candidez, mă retrag, cu condiția ca cei care se află pe centru stânga sau pe stânga, să fie mai sus cu o poziție în sondajele electorale”, a declarat edilul general la un post TV.

„Nu mă țin de scaun, nu m-am născut primar. Mi-am încheiat onorant un mandat de senator și am acoperit un mandat de primar general, zic eu cu onoare. (...) viața nu se termină cu funcția de primar al Capitalei (...) Nu este niciun fel de amenințare, șantaj politic și nici nu vreau să se speculeze că Gabriela Firea este supărată pe PSD. Eu sunt om de echipă. Dacă echipa noastră găsește un candidat mai bun, îi strâng mâna, îi fac și campanie și îi și spun tot ce are nevoie”, a mai afirmat Firea.

Edilul general a recunoscut însă că a avut un șoc atunci când Robert Negoiță a anunțat că nu mai candidează pentru PSD.

"Am fost foarte dezamăgită de declaraţiile care s-au făcut ieri (luni - N.R.). Mă refer şi la Robert Negoiţă, şi la Victor Ponta. Nu mă aşteptam. Am fost sunată azi de diverse persoane să-mi spună că undeva s-a apăsat pe un buton nuclear împotriva mea. Nu îmi plac conspiraţiile, dar trebuie să ne dea de gândit. Persoane cu care colaboram foarte bine, brusc şi-au schimbat opinia", a declarat Firea.

Luni, Robert Negoiță a anunțat că nu va mai candida la un nou mandat de edil din partea PSD, iar fostul premier Victor Ponta a lăudat gestul său. Presa a speculat că Negoiță, din postura de primar de sector, ar urma să intre în partidul lui Victor Ponta pentru a-l sprijini la o eventuală confruntare directă cu Gabriela Firea pentru fotoliul de edil general.

Mai multe articole despre:
firea ponta negoita psd primaria generală