MENIU

Finul lui Niculae Bădălău se plânge că este „prizonier politic” pentru că este ținut în carantină forțată deși nu are COVID-19

Marian Mina, președintele Consiliului Județean Giurgiu și finul lui Niculae Bădălău Foto: Facebook.com

Scandal de amploare în Giurgiu, unde șeful Consiliului Județean, finul lui Niculae Bădălău, amenință cu plângeri penale pentru că este ținut în izolare la domiciliu. Social-democratul Marian Mina susține că are două teste COVID-19 negative și își acuză adversarii politici de poliție politică, potrivit Realitatea PLUS. 

 

Marian Mina, președintele Consiliului județean Giurgiu, membru PSD și finul lui Niculae Bădălău, se plânge că este ținut în carantină forțată deși ar fi fost testat negativ de două ori la infecția cu noul coronavirus. 

Marian Mina spune că stă „închis în casă de 5 zile în baza unui comunicat de presă emis de DSP Giurgiu” și acuză „abuzuri ale forțelor de ordine”.

„DSP Giurgiu continuă abuzul îndreptat împotriva mea. Fără să se fi emis o decizie de carantinare pe numele meu și în ciuda celor două teste negative pe care le-am și prezentat public, sunt ținut, în continuare, abuziv în casă și verificat periodic de poliție. Nu voi tolera sub nici o formă atitudinea discreționară care m-a transformat în prizonier politic în propria casă. Avocații mei au derulat deja, în instanță, procedurile legale pentru oprirea acestei bătăi de joc”, scrie Marian Mina în mesajul postat miercuri pe Facebook.

Șeful CJ Giurgiu spunea în urmă cu o zi că „ciuma galbenă a ridicat abuzul pe cele mai înalte culmi” și că este forțat să rămână în carantină deși ar fi obținut două rezultate negative la testu pentru detectarea COVID-19. Drept dovadă, Mina a publicat, marți pe contul său de socializare, și două fotografii cu testele care ar arăta faptul că a fost testat negativ.

Reamintim că Marian Mina a fost ales președinte al Consiliului Județean Giurgiu în urmă cu patru ani, în iunie 2016, urmându-i nașului său, Niculae Bădălău, în această instituție. Totodată, Mina l-a înlocuit pe Bădălău și n Comitetul Executiv al PSD în decembrie 2019, după ce acesta se retrăsese din cauza declarațiilor jignitoare la adresa românilor din străinătate. În noiembrie 2019, a declarat  că vreo 700 de mii de români din străinătate se află acolo legal, restul până la 3-5 milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”. Bădălău nu a fost la prima declarație de acest fel la adresa Diasporei. Senatorul PSD a fost filmat în august 2018 la o petrecere din Bolintin Vale la care se cântă „Să vină Diaspora, că noi ne ... pe ea”. Înregistrarea a fost publicată pe Facebook, pe 31 august 2018, de deputatul USR Adrian Prisnel. Niculae Bădălău a recunoscut că a fost la petrecerea respectivă, dar a negat că a cântat și el acel vers defăimător la adresa românilor din străinătate.

Potrivit presei centrale și locale, la petrecerea din 2018 din Bolintin Vale ar fi participat și Marian Mina, alături de Niculae Bădălău și el ar fi cel care se aude pe înregistrarea video strigându-l pe Bădălău „Nașule!”.