MENIU

Finul lui Dragnea a părăsit PSD și a devenit senator independent

Grupul parlamentar al PSD mai pierde un senator: pe Emanoil Savin, care a anunţat, miercuri, în plen, că va merge mai departe ca independent.

Emanoil Savin a anunțat în plen despărțirea de PSD. „Astăzi, mă declar senator independent, neafiliat”.

Înaintea anunţului demisiei sale, Emanoil Savin fusese propus de grupul social-democraţilor la Comisia de Apărare. Dacă ar fi acceptat numirea, senatorul PSD ar fi trebuit să îl înlocuiască pe Mihai Fifor şi, de asemenea, să preia funcţia de secretar în comisie. "Domnul Emanoil Savin îl înlocuieşte la Comisia de apărare pe domnul Mihai Fifor în calitate de senator şi preia, totodată, funcţia de secretar în cadrul acestei comisii", a anunţat în plen liderul senatorilor social-democraţi, Radu Preda.

După anunţ, lui Savin i-a fost anulată de către PSD calitatea de membru al Comisiei Economice a Senatului. În replică, Savin a spus: "Vreau să îi mulţumesc domnului lider de grup, dar nu mai era nevoie. Nu mai voiam această funcţie. Începând de astăzi mă declar senator independent, neafiliat".

Fostul şef al PSD - Liviu Dragnea, aflat în prezent la închisoare pentru 3 ani şi jumătate, i-a fost naş de cununie lui Savin, la nunta de argint din 2014.

Mai multe articole despre:
null