MENIU

FILMUL traseului militarului NATO ucis cu o foarfecă în hotelul de lux din București - Cu cine s-a întâlnit subofițerul în ultimele ore de viață

FILMUL traseului militarului NATO ucis cu o foarfecă în hotelul de lux din București

Este anchetă de proporții după moartea militarului francez. Camerista care l-a găsit fără viață a fost audiată. Între timp, oamenii legii au luat legătura și cu ceilalți clienți ai hotelului dar și cu colegii militarului cazați în aceeași perioadă. Au fost ridicate și imaginile de pe camerele de supraveghere, dar deocamdată anchetatorii merg pe varianta unei sinucideri.

Un subofițer francez a fost găsit mort în camera din București, duminică. Potrivit unor surse, prima ipoteză avută în vedere este sinuciderea, dar nu a fost lăsat un bilet de adio. 

Militarul francez avea 41 de ani și doi copii trecuți pe asigurarea de viață. Ușa de acces a hotelului în care a fost cazat nu era forțată și nici camera nu fusese răvășită. El a fost găsit cu o foarfecă înfiptă în gât. Instrumentul era din dotare, din trusa de militar. Prin urmare, anchetatorii iau în considerare pentru început ipoteza unei sinucideri.

Tudorel Butoi - expert criminalist: „Militarii trăiesc o provocare absolut inedită, trăiesc departe de familiile lor, îi așteaptă un viitor incert, nesigur. Și este posibil ca elemente de genul acesta să aibă presiune frustrantă pe individ și atunci vorbim despre sinucidere”.

Dan Antonescu - specialist criminolog: Se iau în calcul cel puțin trei variante: sinuciderea, așa cum spuneați dumneavoastră, crimă sau moarte accidentală. Aici intervine procedura penală. Procurorul este cel care va lua legătura cu ambasada pentru a fi contactată familia”.

Ancheta a fost preluată de parchetul militar. Camerista care l-a găsit pe bărbat a fost deja audiată. Ultima dată, militarul a fost văzut in cursul zilei de vineri. El s-a cazat în hotelul din nordul Capitalei împreună cu alți colegi. Camerele fuseseră rezervate până pe 3 ianuarie 2023. 

Mai multe articole despre:
militar franta mort ancheta