MENIU

Feroviarii, la ușa lui Cuc

Razvan Cuc
Răzvan Cuc, prima reacție după accidentul rutier în care a fost implicat. FOTO de la spital

O nouă zi de protest în fața Ministerului Transporturilor. După ce ieri drumarii și-au strigat nemulțumirile la ușa lui Răzvan cuc, azi a venit rânul angajaților CFR Călători. Aprxomativ o mie de cfr-iști sunt așteptați la manifestație. Ei sunt nemulțumiți de condițiile de muncă și de salariile mici.

Cei de la reparații nu câștigă mai mult de două mii de lei net, la fel și inginerii feroviari. Iar mecanicii de locomotivă rămân cu doar 3 mii de lei în mână, după 20 de ani de activitate. Cât un salariu al unui muncitor necalificar din construcții, de pildă.

Pe de altă parte, lucrătorii de la căile ferate reclamă că operatorul feroviar de stat nu a mai cumpărat un vagon nou de 16 ani. Iar pe liniile de cale ferată sunt mii de restricții de viteză. În aceste condiții, tot mai mulți călători aleg alte variante de transport decât cea feroviară.

Chiar noul director al CFR Călători, Valentin Dorobanțu, a anulat zeci de curse săptămâna trecută, pentru că erau nerentabile, transmite compania. 

Protestul este organizat de Sindicatul Național al Personalului Feroviar din Sectorul Comercial.

Organizatorii au primit aprobare de la Primăria Capitalei și spun că feroviarii ar putea intra în grevă dacă, la finalul protestului, directorul companiei nu va fi demis și nu vor fi luate măsuri care să îmbunătățească soarta transportului de pe calea ferată.

Mai multe articole despre:
cuc