MENIU

Fermierii, revoltați pe Petre Daea: A negociat prost pentru noi!

Foto: Profimedia

Ministrul Agriculturii este prins într-un scandal uriaș! Fermierii îl acuză pe Petre Daea că a negociat dezastruos compensațiile pentru fermierii români la Bruxelles și acum încearcă să ascundă eșecul. Vice-președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Emil Dumitru, arată că experții de la Comisia Europeană au lucrat cu datele trimise de ministerele agriculturii din Polonia, Bulgaria și România

Țara noastră primește 20%, cei mai puțini bani, deși chiar șefa Comisiei Europene, Ursula von Der Leyen a anunțat public că 60% din cerealele din Ucraina au tranzitat România.

De asemenea, pierderile suferite de fermierii români sunt mai mari decât subvențiile primite. Spre exemplu, prețul unei tone de grâu la recoltă a fost de aproximativ 1600 de lei, iar acum este de doar 1.000 de lei. Asta ne arată o pierdere de cel puțin 100 de euro pentru fiecare tonă de grâu, pierdere de fermierii români. 

„Fermierii mai au pe stoc cel puțin 1.5 milioane de tone de grâu, ceea ce înseamnă că astăzi pierderile lor sunt de cel puțin 150 de milioane de euro. În concluzie, cele 10 milioane nu pot acoperi nici măcar parțial pierderile. 

Îi recomand ministrului Agriculturii să rezolve problemele fermierilor și să înceteze să pună presiune pe jurnaliștii specializați pe agricultură și să nu le mai ceară acestora să ascundă adevărul. În final, oricât de mult ar reuși ministrul să controleze narativul, ceea ce rămâne este faptul că fermierii români au fost reprezentați încă o dată prost de administrația care este astăzi la MADR", a scris Emil Dumitru pe Facebook.