MENIU

Fenechiu, dezvăluiri din Penitenciarul Iaşi: Am vopsit baia. Am stat în cameră cu homosexuali

<p>Fenechiu &icirc;i cere lui Zgonea, din &icirc;nchisoare, să solicite lămuriri legate de condamnarea sa</p>

Fostul ministru liberal Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”, susţine într-un interviu acordat în exclusivitate NewsPro că a fost „în general nedreptăţit” în timpul şederii în Penitenciarul Iaşi. Ex-liberalul a precizat că a vopsit baia şi a văruit camera de unul singur şi că a fost nevoit să stea în cameră cu homosexuali.

"Am fost cazat într-o cameră din penitenciar, într-un corp în care sunt cazați deținuții de la maximă siguranță, din arest preventiv și regim închis. Camera era exact la fel ca celelalte 90 din acest corp. Am dormit în aceleași paturi ruginite, provenite din dezafectări ale unităților militare, am avut aceleași geamuri care nu se închid și același fel de baie infectă, cu WC turcesc și chiuvetă ruginită. Apă caldă am avut doar 2 ore pe săptămână, iar mâncare a fost aceeași pentru toată lumea. După vreo șase luni, mi s-au dat o găleată de var și un litru de vopsea. Am vopsit eu baia și am văruit jumătate din cameră (pentru nu mi-a ajuns varul).

În cameră și în baie era curat pentru că spălam zilnic, dar asta nu s-a datorat administrației penitenciarului. Între cei cu care am stat în cameră au fost homosexuali și deținuți condamnați pentru sex cu minori. Fiind, însă, și ei încadrați în categoria deținuților vulnerabili, nu a avut nimeni vreo reținere în a ne caza în aceeași cameră.  Mă întrebați dacă am fost avantajat. Vă spun cu toată sinceritatea că am fost în general nedreptățit. Mi s-a spus de mai multe ori că lucruri de care pot beneficia alți deținuți, pentru mine nu sunt valabile, pentru că eu sunt „sub lupă”", spune Fenechiu.

Mai multe articole despre:
penitenciar închisoare Iaşi Relu Fenechiu