MENIU

Femeie despăgubită cu 270.000 de dolari după ce a fost tunsă prea scurt. În ce țară se întâmplă

Caz rar, în India

Caz inedit. Un tribunal din India i-a dat câștig de cauză unei femei care a reclamat că a suferit traume psihice și și-a pierdut jobul după ce a fost tunsă prea scurt la un salon, astfel că va trebui să primească despăgubiri de aproximativ 270.000 de dolari.

În 2018, tânăra, care lucra ca model, s-a dus să se tundă la un salon dintr-un hotel din Delhi. Deși i-a spus cu exactitate stilistului cum să o tundă, acesta i-a tăiat din păr mai mult, până la nivelul umerilor. 

În primă fază, femeia s-a plâns la salon, unde i s-a oferit un tratament pentru păr gratuit, însă și acesta i-ar fi degradat părul, se arată în documentele de la instanță. 

Situația a afectat-o foarte mult pe tânără pentru că tocmai părut său lung o ajuta să obțină contracte pentru promovarea produselor de îngrijire, potrivit BBC.

Comisia Națională de Recurs în Disputele Consumatorilor (NCDRC) a decis că ”tânăra și-a pierdut contractele și a suferit o pierdere uriașă care i-a schimbat complet stilul de viață și i-a spulberat visul de a deveni un model de top.  A suferit o criză psihică severă și traume din cauza neglijenței în ceea ce privește tăierea părului. Nu s-a putut concentra pe slujba ei și, în cele din urmă, și-a pierdut și locul de muncă”, au concluzionat reprezentanții protecției consumatorului. 

Ținând cont de aceste lucruri, un tribunal pentru consumatori a decis că salonul trebuie să îi plătească femeii despăgubiri de 20 de milioane de rupii, echivalentul a 271.000 de dolari.

Decizia nu este definitivă, însă salonul nu a făcut deocamdată precizări legate de intenția de a o ataca.