MENIU

Femeia care va bate recordul NASA. Va petrece aproape un an în spațiu

Astronauta americană Christina Koch se află la prima ei misiune în spațiu și urmează să își prelungească șederea la Stația Spațială Internațională (ISS).

Koch va petrece mai mult timp departe de Pământ decât se aștepta. Urmează să rămână în spațiu până în februarie 2020. Va petrece 328 de zile la Stația Spațială Internațională și va seta recordul pentru cea mai lungă călătorie în spațiu realizată de o femeie vreodată, potrivit CNET.

Recordul îi aparține la momentul actual lui Peggy Whitson, astronauta NASA care a petrecut 288 de zile în spațiu, între 2016 și 2017.

Pe de altă parte, recordul pentru cea mai lungă călătorie a unui om în spațiu îl deține lui Scott Kelly. Acesta a petrecut 340 de zile în cosmos, între anii 2015 și 2016.

NASA urmărește să trimită tot mai mulți oameni în spațiu. Vrea ca omenirea să ajungă pe Lună și chiar pe Marte. Folosește aceste misiuni pentru a studia efectele călătoriei în spațiu asupra corpului uman.

Astronauta NASA este deja în spațiu

Christina Koch a ajuns la stația spațială pe 14 martie 2019, alături de alți doi cosmonauți.

Misiunea va permite oamenilor de știință să înțeleagă mai bine schimbările prin care corpul uman trece atunci când este supus pentru aproape un an la condițiile din spațiu.

Misiunea în care Koch fusese trimisă trebuia să dureze inițial șase luni, dar s-a transformat acum într-una de aproape un an.

„Știam de mult timp că asta ar fi putut fi o posibilitate și este chiar un vis devenit realitate să știu că pot continua să lucrez la un program pe care l-am prețuit atât de mult toată viața. Să pot contribui la acest lucru, să dăruiesc tot ce am mai bun în fiecare zi pentru cât mai mult timp posibil este o adevărată onoare”, a declarat Christina Koch.

Mai multe articole despre:
NASA astronauţi spaţiu cosmic