MENIU

Femeia care a îngenuncheat Apple a fost proclamată "Regina Internetului"

Taylor Swift, vedeta pop de 25 de ani, le-a dat o lovitură grea celor de la Apple care au vrut să ofere "cadou" muzică, timp de trei luni, fără plată pentru artişti. Mari publicaţii din întreaga lume au proclamat-o "Regina Internetului".

Cine se poate lua de o megacompanie de 700 de miliarde de dolari? Taylor Swift, o vedetă pop aflată în plin avânt de vânzări şi popularitate, a putut să umilească Apple la nivel mondial după ce le-a criticat public o idee de business pe care vroiau să o aplice în forţă: Apple dorea să folosească trei luni gratuit marfa companiilor de producţie muzicală. Swift a postat pe Tumblr următorul mesaj, după ce a interzis companiei Apple să preia ultimul său album, "1989":

E şocant, dezamăgitor şi în complet dezacord cu imaginea acestei generoase companii. (...) Acestea nu sunt fiţele unui copil răzgâiat. Sunt gândurile fiecărui artist, textier, producător din anturajul meu cărora le e frică să spună tare public ce cred pentru că toţi respectăm Apple atât de mult. Dar această măsură nu o respectăm, pur şi simplu.

Trei luni neplătit înseamnă prea mult, e absolut nedrept să-i ceri cuiva să muncească pe nimic. Noi nu vă cerem vouă I-phone-uri gratuite. Deci nu ne cereţi să vă dăm muzică gratuit"

În 24 de ore, mesajul era complet viralizat, Apple îşi culegea înjurături, iar Taylor Swift şi mai multă glorie. Iar ideea campaniei Apple a căzut: compania a postat pe Twitter că "îi înţelege pe artişti" şi că renunţă la idee.

Au urmat apoi sute de articole în care Taylor Swift a fost numită "Regina Internetului", vedeta care a umilit Apple etc. Unii n-au uitat să spună că şi Swift reprezintă o industri extrem de puternică şi că a fost doar interfaţa confruntării unor giganţi în afacerile cu showbiz.

 

Mai multe articole despre:
Apple Taylor Swift