MENIU

Fără limba rusă în școli din septembrie 2022! Scriitorii ruși, și ei în pericol - propunere oficială la Kiev

Elevi - imagine cu notă sugestivă

Comisarul ucrainean pentru protecția limbii de stat, Taras Kremen, propune înlocuirea disciplinei „limba rusă” în școlile ucrainene cu alte materii începând cu data de 1 septembrie, potrivit agenției de presă Unian, preluat de G4Media.ro.

„În ceea ce privește studierea unei astfel de discipline în școli, cum ar fi limba rusă, este necesar să se ia în considerare posibilitatea de a înlocui această disciplină cu altele. Împărtășesc avertismentele ministrului Educației și Științei (...) Și de la 1 septembrie, această disciplină va fi înlocuită cu altele, mărind cota de studiere a altor discipline importante, și anume: „Istoria Ucrainei”, „Limba ucraineană”, „Literatura ucraineană”, „Matematică” și „Limba engleză”, a afirmat Kremen, într-o postare pe Facebook.

Lucururile nu se opresc însă aici. Oficialul de la Kiev a vorbit și despre revizuirea programei școlare pentru literatura străină, deoarece aceasta acordă în continuare o mare atenție studiului scriitorilor ruși.

„Toate acestea, bineînțeles, sunt de competența Ministerului Educației și Științei, care formează politica de stat în acest domeniu. Dar atât profesorii, cât și părinții pot veni cu inițiative similare. În realitatea tragică actuală, eliminarea tuturor narațiunilor rusești din viața de zi cu zi este un lucru important. Crearea celor mai bune oportunități pentru viitoarea noastră Renaștere. Suntem o mare națiune europeană care demonstrează întregii lumi cum să lupte și să învingă”, a arătat comisarul pentru protecția limbii de stat.