MENIU

Faliment răsunător: Un milionar român NU mai are nimic

Costica Pricop

Faliment răsunător pentru unul dintre cei mai importanţi constructori din Iaşi. Afaceristul care a controlat afacerea ani de zile nu mai are nimic acum, scrie presa locală. 

Una dintre cele mai cunoscute firme de construcții din Iaşi, Euro Construct Group SRL, controlată de afaceristul Costică Pricop, este căutată de creditori că să-i execute bunurile, scrie bzi.ro. Intrată în insolvență, societatea nu a mai prins niciun contract cu autoritățile locale.

Apropiat al fostului primar Gheorghe Nichita, Costică Pricop a câștigat contracte de asfaltare cu municipalitatea ce i-au adus profituri substanțiale. Spre exemplu, în 2009, Euroconstruct Group SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 34,5 milioane lei, aproximativ opt milioane de euro.

Din 2013, contractele nu au mai intrat, ajungând că în 2015 să înregistreze o cifră de afaceri de doar 347 lei, cu datorii de 35 milioane lei. Recent, judecătorul sindic a dispus că Pricop să pună la dispoziția lichidatorului judiciar, Specialists Trust Insolvency S.P.R.L, gestiunea averii societății, împreună cu lista actelor și operațiunilor efectuate după deschiderea procedurii de insolvență.

Pe lista creditorilor sunt înregistrate 92 de persoane juridice sau fizice. Firma lui Pricop a emis aproape 300 de cecuri și bilete la ordin fără acoperire, în valoare de peste 20 de milioane lei. Finanțele ieșene au scos la vânzare și un teren ce aparținea familiei Pricop, situat în Valea Lupului, cu o suprafața de 2.854 metri pătrați.

Mai multe articole despre:
miliardari milionari faliment