MENIU

Facturi mai mari cu 30% la întreținere în această iarnă

Facturi cu 30% mai mari la întreţinere. Bucureştenii vor plăti cu aproximativ 50 de lei mai mult pentru căldură, faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Facturi cu 30% mai mari la întreţinere. Bucureştenii vor plăti cu aproximativ 50 de lei mai mult pentru căldură, faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Reprezentanţii RADET spun că regia a furnizat mai multă căldură în apartamente. În Capitală, sunt și cazuri extreme în care se plătește 700 de lei întreținere pentru o garsonieră, din care peste 450 lei înseamnă căldura.

Persoanele care nu-și plătesc la timp facturile de căldură și gunoi vor putea să fie executate silit mai ușor, potrivit unui act normativ aprobat în această toamnă.

Persoanele care nu-și plătesc la timp facturile de căldură și gunoi vor putea să fie executate silit mai ușor, potrivit unui act normativ care urmează să apară în Monitorul Oficial.

Mai precis, facturile emise pentru aceste servicii vor fi considerate titluri executorii, astfel că, în caz de neplată, nu va mai fi necesar un proces pentru a se ajunge la executarea silită.

Măsura este inclusă într-un Proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006, care a trecut de Senat în octombrie 2015 și de Camera Deputaților în octombrie 2016.

Documentul a fost promulgat prin decret prezidențial la sfârșitul lunii noiembrie și a devenit Legea nr. 225/2016.

Mai multe articole despre:
întreţinere facturi