MENIU

Facebook menține decizia împotriva lui Donald Trump! Fostul președinte blocat în continuare pe rețeaua socială

Donald Trump/sursa foto: Profi Media

Facebook a anunţat menţinerea restricțiilor pentru Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite. Decizia vine la 4 luni după ce conturile lui de Facebook și Instagram au fost blocate după asaltul fanilor săi asupra Capitoliului din ianuarie 2021.

Facebook a făcut precizări care să susțină această decizie radicală.

„Astăzi, Consiliul de Supervizare (organism independent, n.r.) a susținut decizia Facebook de suspendare a conturilor de Facebook și Instagram ale fostului președinte Donald Trump. Așa cum am spus și în ianuarie, credem că decizia noastră a fost necesară și corectă și suntem încântați că au fost recunoscute circumstanțele fără precedent care au justificat această măsură excepțională pe care am luat-o”.

În decizia luată, Consiliul de Supervizare a precizat că în ziua asaltului de la Capitoliu, comentariile lui Trump de pe Facebook „au creat o atmosferă ce făcea posibil un risc serios de violență”.

Trump a fost blocat și pe YouTube sau Twitter pe durată nedeterminată. Fostul lider de la Casa Albă nu a dispărut complet din online. Donald Trump și-a deschis un site pe care își publică mesajele.

 

Mai multe articole despre:
Donald Trump SUA Facebook